Salariile bugetarilor vor creste anul viitor in medie cu 10% raportat la nivelul diminuat din iulie, cu conditia eliminarii celui de-al 13-lea salariu, iar o posibila majorare suplimentara poate fi decisa la finalul restructurarii sectorului public, in functie de rezultatul acestui proces.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, ca aceasta situatie salariala rezulta din analizele Ministerului Finantelor, transmite MEDIAFAX.

"In 2011, salariile bugetarilor vor creste in raport cu diminuarea pe care au suferit-o acum, de 25%. Daca nu se acorda al 13-lea salariu, asa cum exista prevazut, putem avea din start pentru 2011 o crestere a salariilor, in raport cu cele diminuate, cu 10%. In functie de succesul procesului de restructurare, vom putea sa avem o crestere a salariilor in medie si cu mai mult de 10%, si vom vedea asta la sfarsitul procesului de restructurare", a spus Boc.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, luni, ca fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, pentru care ramane insa de stabilit cum va fi distribuita, in baza sistemului unitar. [Salariile bugetare vor reveni la normal in 2011?]

Marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca salariile din sistemul bugetar ar putea reveni incepand de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25%, Guvernul vizand asftel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8% convenita cu FMI.

Guvernul achita datoriile

Guvernul va achita o parte dintre cele mai mari datorii ale statului, in principal in sectorul de sanatate, prin rectificarea bugetara care va fi efectuata pana la 20 august, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc

El a precizat, la postul public de radio, ca in proiectul de ordonanta pentru rectificarea bugetara sunt prevazute fonduri pentru plata unei parti din aceste datorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.