Patronul OTV Dan Diaconescu a povestit luni, la Realitatea TV, ca a fost sunat in urma cu cateva zile de ministrul Economiei Adriean Videanu care l-a asigurat ca nu are legatura cu arestarea sa.

"Adriean Videanu m-a sunat la telefon dupa eliberarea mea, acum recent, acum cateva zile si m-a asigurat de faptul ca nu are niciun fel de legatura cu arestarea mea. S-a jurat, am vorbit ca niste oameni care ne-am cunoscut la ultimele doua alegeri (…) Eu cand am spus tabara Berceanu - Videanu - Blaga am spus tot ce inseamna o tabara impotriva lui Traian Basescu", a explicat Dan Diaconescu, intrebat despre acuzatiile sale recente cu privire la "gruparea" politica ce s-ar afla in spatele dosarului sau penal.

Patronului OTV i s-au cerut mai multe detalii despre discutia avuta cu ministrul Economiei. "A negat (ca ar avea vreo legatura cu arestarea mea - n.r.), m-a asigurat de cele mai bune mesaje pentru mine. Da, (mi s-a parut suspect - n.r.) faptul ca prea se dezvinovatesc toti, l-am vazut azi pe domnul Boc. Ma asteptam ca domnia sa, dupa ce a vazut dosarele mele sa le spuna acelor procurori ca fac o mare greseala. Sigur ca le-a vazut (dosarele - n.r.)", a continuat Dan Diaconescu.

El a sustinut ca are "indicii" ca cei mentionati ar avea legatura cu dosarul sau, un argument fiind ca "gruparea venea la OTV". In acest context, Dan Diaconescu a povestit cum Emil Boc, dupa prezente dese la OTV, s-a plans ca Realitatea TV si Antena 3 ii rastalmacesc vorbele, astfel ca ar prefera "aparitii mai sobre, chiar daca au audienta mai mica, la B1 Tv". "Asta a fost un indiciu", a sustinut Dan Diaconescu, referindu-se la "ruptura" relatiei cu premierul, transmite NewsIn.

Basescu se jura ca nu e implicat in arestarea lui Diaconescu

  • Cearta cu Emil Boc

De altfel, patronul OTV a tinut sa asigure ca intre el si primul-ministru ar fi intervenit si divergente legate de probleme fiscale si economice. "Aveam discutii repetate cu Emil Boc, in pauza de publicitate, despre scaderea TVA de pe factura taiata. Ii spuneam <Domnu' Emil, domnul premier, taiati taxa asta>. In prima zi mi-a zis <Ce taxa?>(...) Militam pentru ceva foarte bun pentru societatea mea si pentru restul tarii. Domnul Boc spunea <Am verificat, mi-a mai spus un baiat la IDM, un prieten la sala de forta, ca ai dreptate in ce priveste scoaterea TVA. O sa scot>. Mai trece o saptamana, nu scotea niciun TVA, eram bulversat", a mai povestit Diaconescu, considerand ca si campania sa de strangere de semnaturi pentru "Legea Cojocaru" ar fi un alt motiv de disputa cu premierul.
Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

"Intr-o discutie cu Traian Basescu i-am reprosat faptul ca era un moment in care se zvonea ca nu mai vorbeste cu Emil Boc, imediat dupa anuntul taierii pensiilor si salariilor. Si atunci, l-am intrebat pe domnul presedinte ce face, de ce nu mai apare sa explice oamenilor la OTV. Si domnul presedinte mi-a spus <Stii ceva? Suna-l si tu pe Boc, cheama-l pe Boc, sa mai apara si el, sa ia si el bobarnace de la populatie, ca eu m-am saturat>. L-am sunat inapoi pe domnul Boc, dar el nu mi-a mai raspuns. Se punea la cale aceasta scindare intre cei doi, nu stiu daca astazi isi mai vorbesc, dar sunt sigur ca se va sfarsi urat", a insistat Diaconescu.

Cat priveste relatia cu seful statului, Dan Diaconescu a mentionat ca niciodata nu i-a cerut si nici nu i s-a oferit nimic la schimb pentru prezenta, in timpul campaniei, a lui Traian Basescu la OTV.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.