Premierul Emil Boc le-a cerut ministrilor, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, sa plece in zonele inundate pentru "a preveni alte pierderi de vieti umane, prin coordonarea cu autoritatile locale", iar prefectilor din judetele afectate le-a cerut sa isi amane concediile.

Vreau sa fie foarte clar, dupa aceasta sedinta de Guvern, niciun ministru nu are alta prioritate mai mare decat aceea de a fi prezent in teritoriu, in toata tara, acolo unde sunt inundatii si probleme. Deci, dupa ce s-a terminat aceasta sedinta de Guvern, vom stabili in cadrul Guvernului zonele in care ministrii vor fi prezenti”, s-a adresat Boc membrilor Cabinetului.

Pana cand se termina inundatiile nu avem alta prioritate mai mare si alt lucru de facut decat a fi in locurile unde se resimte nevoia prezentei ministrilor in judetele afectate de inundatii, pentru a finaliza si evaluarea pagubelor si, mai ales, pentru a preveni alte pierderi de vieti umane, prin coordonarea cu autoritatile locale” a mai spus el, relateaza NewsIn.

Seful Executivului i-a mai cerut ministrului Internelor sa dispuna ca prefectii sa isi amane concediile de odihna, daca acestea au fost deja planificate, iar pe cei care sunt deja in concediu sa ii cheme la locul de munca.

Numarul victimelor inundatiilor a ajuns la 22, dupa ce autoritatile au gasit corpul si celei de-a doua dintre persoanele disparute in judetul Caras-Severin, aproape 7.000 de persoane au fost evacuate, 2.917 locuinte au fost inundate si 206 distruse, potrivit ultimei centralizari prezentate la Guvern.

Premierul Emil Boc a anuntat, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, ca au fost deja distribuite de la Rezervele de Stat paturi, conserve, apa si carburantii necesari interventiei autoritatilor. Boc a mai cerut sa fie puse la dispozitie locuintele modulare ramase din anii anteriori, pentru cei care au ramas fara case.

Apel catre UE pentru sinistratii romani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.