Reprezentantii statului in Consilile de Administratie ale societatilor cu capital minoritar de stat sunt obligati sa doneze indemnizatiile de sedinta, in caz contrar vor fi retrasi din CA-uri daca sunt functionari sau vor fi demisi daca sunt secretari de stat sau consilieri, a anuntat Emil Boc.

Boc a explicat ca valoarea indemnizatiilor de sedinta este stabilita de actionarul majoritar. El a dat exemplul Petrom, unde indemnizatia de sedinta reprezinta 20% din venitul directorului general. "Noi nu putem interveni sa stabilim acolo cuantumul indemnizatiei, dar am stabilit foarte clar ca toti reprezentantii statului, secretari de stat, consilieri de ministri, doneaza in mod obligatoriu, sub rezerva pierderii functiei, toata acea indemnizatie in Fondul de Solidaritate", a spus premierul, transmite NewsIn.

El a precizat ulterior ca, in cazul in care statul este reprezentat de functionari angajati in ministere, acestia pot fi doar retrasi din CA-uri daca nu respecta decizia luata in Guvern, deoarece nu exista un temei legal pentru a-i demite. In privinta secretarilor de stat si a consilierilor, acestia sunt numiti politic si pot fi demisi.

In ceea ce priveste reprezentantii statului in CA-urile companiilor cu capital majoritar de stat, Boc a amintit ca acestia primesc inca de anul trecut o indemnizatie de sedinta de 48 de lei, reprezentand 1% din salariul net al conducatorului institutiei, care a fost plafonat la nivelul celui pe care il primeste un secretar de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.