Premierul Emil Boc a anuntat vineri ca Legea privind recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, este considerata ca fiind adoptata de Parlament deoarece nu a fost depusa o motiune de cenzura pentru acest act normativ.

”Prin faptul ca, in termen de trei zile de la angajarea raspunderii, nu s-a depus o motiune de cenzura, acest proiect de Lege este considerat adoptat de Parlament si mai are de parcurs doua etape: eventuala sesizare la Curtea Constitutionala si promulgarea de presedintele Romaniei, dupa care se publica in Monitorul Oficial si intra in vigoare”, a declarat Boc.

Premierul a afirmat ca Legea aprobata de Parlament elimina ”pensiile de lux” si ”restabileste dreptatea in sistemul de pensii”. El a adaugat ca, in prezent, raportul dintre cea mai mica si cea mai mare pensie din Romania este de 1:100, pensia minima fiind 350 de lei, iar cea maxima - de 37.000 de lei. Actul normativ prevede recalcularea pensiilor speciale (de care beneficiaza categorii precum magistratii, cadrele miliare, angajatii Ministerului Internelor si parlamentarii), dar si reevaluarea celor de invaliditate, in termen de un an, relateaza NewsIn.

Potrivit unui material publicat in urma cu o zi de NewsIn, Legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea luni se considera ca a fost adoptata joi, cand a expirat termenul de trei zile in care putea fi atacata printr-o motiune de cenzura. Saptamana viitoare, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sau presedintii de sedinta trebuie sa anunte ca Lege a fost adoptata. Acestia trebuie sa anunte totodata depunerea actului normativ la secretariat, moment din care pot fi depuse sesizari de neconstitutionalitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.