Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a declarat vineri ca nu crede ca motiunea de cenzura pe care o va depune opozitia va avea sanse de reusita si a criticat PSD si PNL ca nu au venit cu solutii economice, ci cu "povesti".

Intrebata, la o emisiune a RFI, daca crede ca exista vreo sansa sa treaca motiunea, Anastase a replicat: "Nu, eu nu cred ca exista vreo sansa sa treaca si, sincera sa fiu - sigur, pornind de la premisa ca este dreptul partidelor din opozitie sa se manifeste in Parlament si prin instrumentul motiunii de cenzura -, nu pot sa nu remarc faptul ca in anumite momente conteaza poate mai putin interesul de partid si ar trebui sa conteze mai mult ideea de a ne solidariza pentru a ajuta Romania sa treaca peste criza".

Roberta Anastase a criticat opozitia ca a venit cu "povesti" in loc de solutii economice. "Ma astept, mai degraba, sa vina... sau, in primul rand, partidele de opozitie sa vina cu solutii, pentru ca asta nu am vazut. Deci nu am vazut solutii, am vazut povesti. Am vazut, poate, idei pe termen mediu; nu am vazut solutii cu privire la acest moment si la ceea ce e de facut cu Romania acum. Poate ar fi mai bine sa-si foloseasca resursele pe care le au - si sunt convinsa ca le au in partide - pentru a veni cu idei, cu solutii. Romania, evident, are nevoie si de solidaritate, are nevoie si de echilibru, si de inteligenta", a mai declarat ea, potrivit NewsIn.

De asemenea, la intrebarea daca totusi are emotii ca opozitia ar putea obtine voturile necesare pentru trecerea motiunii de la partidele din coalitie nemultumite de masurile Guvernului, de la UNPR sau de la UDMR, presedintele Camerei a raspuns: "Vreau sa va spun un lucru: ca nu am emotii pentru Guvern, am emotii pentru Romania. Este singurul lucru pe care vi-l pot spune in acest moment. Nu cred ca exista vreun partid care sa-si doreasca sa guverneze Romania intr-o astfel de situatie. E o situatie grea. Ca de obicei, noi ne-o asumam si mergem pana la capat".

Cititi si: "Gaselnita" lui Boc aseaza Guvernul sub spectrul unui cataclism

Compensatii pentru cei ale caror drepturi vor fi restranse de Guvern?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.