Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat luni pentru Gandul ca daca programul Guvernului va da gres,atunci premierul Emil Boc trebuie sa demisioneze, apreciind ca rezultatele masurilor anticriza convenite de Executiv se vor putea vedea pana la finalul anului, sau chiar mai devreme.

"Tocmai, imi asum raspunderea acum (e vorba de Guvern, n.r.) si daca acest program da gres evident ca premierul va trebui sa demisioneze. Dar eu nu cred ca va da gres, eu nu cred ca nu va fi aplicat. Eu sunt optimist. Programul e bun asa cum e pe hartie. Daca nu se aplica cum e pe hartie si incep tot felul de retractari, de ezitari, <sa facem si acolo, sa mai dam si acolo, totusi, parca acolo am fost prea duri> si... asa mai departe, daca apare genul acesta de ezitare, atunci cu siguranta nu-si va face efectul programul. In situatia asta, sigur ca Guvernul trebuie sa raspunda", a declarat Lazaroiu.

Intrebat cand se va putea spune daca programul asumat de Guvern functioneaza sau nu, Lazaroiu a apreciat ca "in mod normal ar trebui sa vedem ce se intampla pana e 31 decembrie", dar s-ar putea vedea chiar si mai devreme de finalul anului, transmite NewsIn.

Care crezi ca sunt intentiile lui Traian Basescu in ceea ce-l priveste pe premierul Emil Boc?- Spune-ti parerea pe Forum!

Totodata, intrebat daca primul-ministru a trebui sa demisioneze acum, consilierul presedintelui Basescu a spus ca nu, pentru ca ar fi un gest de lasitate. "Ar fi un gest de lasitate, eu cred ca de-abia de acum urmeaza greul pentru premier si pentru intregul Cabinet, deci cred trebuie sa ramana", a spus Lazaroiu. De asemenea, un gest de lasitate si o eroare ar fi si o eventuala demisie a presedintelui Basescu. [Petitia "Stop Boc" a strans mii de semnaturi]

Consilierul presedintelui spune ca referitor la anticipate, sansele de a ajunge in aceasta situatie "sunt spre zero". "Presedintele nu poate sa schimbe premierul, adica nu poate sa vina maine si sa spuna Klaus Johannis vino la Bucuresti ca am ceva pentru tine, domnule Boc, plecati acasa. Nu astea sunt mecanismele institutionale. Guvernul acesta trebuie sa cada sau premierul sa demisioneze ca sa fim intr-o situatie de genul acesta. Strict legat de dl Johannis, ce sa zic? Sunt si alte nume care sunt eligibile intr-o situatie de genul acesta. Sunt multe alte nume. Nu vreau sa dau nume pentru ca nu vreau sa fac titluri cu viitorul premier al Romaniei. Dar eu am mare incredere ca dl Boc va reusi sa duca acest program pana la capat", a continuat Lazaroiu.[Remanierea Guvernului: Jocul lui Basescu sau necesitate?]

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Acesta a subliniat ca presedintele, si nu primul-ministru, a anuntat masurile dure de reducere a cheltuilelilor bugetare pentru ca mandatul lui Traian Basescu dureaza pana in 2014, ca si proiectia actualei situatii economice, in timp ce Emil Boc ar putea sa nu mai fie seful Executivului peste doi sau trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.