Oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic s-au prezentat, luni, la sediul DNA, unde a fost adus si Catalin Voicu, pentru ca procurorii sa le prezinte materialul de urmarire penala, avand in vedere ca ancheta in dosarul de coruptie al senatorului se apropie de final.

Intrebat daca a venit pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, Costel Casuneanu a spus ca "asta am inteles ca se intampla". Omul de afaceri Marius Locic nu a vrut sa faca nicio declaratie la intrarea in sediul DNA, relateaza NewsIn.

Ancheta procurorilor anticoruptie in dosarul senatorului Catalin Voicu este aproape de final, urmand ca de luni sa inceapa prezentarea materialului de urmarire penala, au declarat, pe 5 mai, surse judiciare.

Astfel, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie vor veni inculpatii din dosar, pentru a lua la cunostinta probele si acuzatiile ce li se aduc.

La DNA au fost audiati, in ultima perioada, foarte multi martori in dosarul senatorului Catalin Voicu, printre care seful senatului, Mircea Geoana, soacra acestuia, Margareta Costea, dar si magistrati, precum presedintele interimar al instantei supreme, Lidia Barbulescu, fostul prim-procuror al Parchetului Sectorului 1, Mircea Ene, procurorul Dan Chiujdea, membru al CSM, dar si alti judecatori de la instanta suprema.

Completul de 9 judecatori isi motiveaza decizia de lasare in libertate a judecatorului Costiniu si a oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, spunand ca cei trei nu reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica si au o pozitie sociala foarte buna.

Au plecat, dar se vor intoarce

Fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, si omul de afaceri Costel Casuneanu au plecat, luni, de la sediul DNA, unde procurorii au inceput prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul senatorului Catalin Voicu, cei doi spunand ca vor reveni in zilele urmatoare.

Astfel, Costel Casuneanu a plecat, luni, in jurul orei 13.40, de la DNA, unde procurorii au inceput prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu. Omul de afaceri a declarat ca nu este surprins de nimic din ceea ce a vazut, ca nimic nu este nou, si le-a spus jurnalistilor ca "vor avea parte" de el in fiecare zi.

Citeste si:
NUP pentru Traian Basescu in dosarele "Casa din Mihaileanu" si...
NUP pentru Traian Basescu in...

Judecatorul Florin Costiniu a parasit si el sediul DNA, la scurt timp dupa omul de afaceri Casuneanu. Magistratul a explicat ca prezentarea materialului de urmarire penala este o activitate complexa, care abia a inceput si va dura si in urmatoarele zile.

Costiniu a spus ca nu vrea sa faca niciun comentariu pe marginea celor expuse luni de procurorii anticoruptie, adaugand ca va veni la DNA si in urmatoarele zile.

Omul de afaceri Marius Locic a declarat luni, la iesirea din sediul DNA, ca a citit materialul de urmarire penala prezentat de procurori, iar "pana in momentul de fata" nu a vazut nimic surprinzator in probele prezentate si ca, probabil, va avea o concluzie peste cateva zile.
"Momentan, citim. In momentul de fata doar citim, probabil vom avea o concluzie peste cateva zile. Am vazut probele, dar in prezent se desfasoara actiuni conform procedurilor de urmarire. Pana acum, nu am citit nimic surprinzator, tot ceea ce stiam am regasit aici", a declarat Locic, la iesirea din sediul DNA, de unde a plecat dupa aproximativ trei ore.

Citeste si:
Voicu ar putea vota in Parlament... din inchisoare
Voicu ar putea vota in...

Intrebat despre Alexandru Mazare si Cristian Jipa, Marius Locic a spus ca nu stie nimic si ca a citit doar ce il priveste pe el.

Cazul Voicu distrage atentia Romaniei de la criza economica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.