Deputatul PDL Sever Voinescu scrie pe blog ca masura majorarii cotei unice si a TVA de catre Guvern nu are sustinatori in PDL si ca multi democrat-liberali, printre care si el, cred ca un Guvern care nu mai are alte solutii decat cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul.

"In politica, daca nu produci schimbarea la timp vei fi tu insuti schimbat. Nu e cinism, nu e darwinism politic, nu e imoralitate. Este, pur si simplu, politica. De citeva zile circula zvonul majorarii taxelor. Pe la colturi, economisti depasiti de situatie si politicieni depasiti de propriile raspunderi soptesc exasperati: <nu e alta solutie!>. Fata cu aceste vesti, guvernul reactioneaza cind sibilinic, cind contradictoriu. Simt ca se pregateste sa dea vina pe FMI. Trebuie sa o spun limpede: din discutiile pe care le-am avut in ultimele zile cu multi dintre colegii mei de partid, o asemenea masura NU are sustinatori in PDL. (...) Credem ca un guvern care nu mai are alte solutii decit cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii", scrie deputatul pe blogul sau, citat de NewsIn.

Voinescu spune ca actualul Guvern nu a trecut cele mai mari examene, si ca, in acest moment, este vremea bilantului. "In plina criza, guvernul a reusit in foarte mica masura sa restringa cheltuielile publice, sa protejeze initiativa privata si sa foloseasca eficient resursele europene. Acestea erau marile examene ale guvernului. Nu le-a trecut. Multi spun ca e prea devreme pentru bilant. Mie mi se pare ca tempoul crizei economice impune bilanturi mai rapide decit in mod obisnuit. (...) Guvernarea se dovedeste a fi din ce in ce mai grea", avertizeaza democrat-liberalul.

Deputatul PDL continua, spunand ca se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare si ca PDL trebuie sa se reconfigureze, gandindu-se la alegerile din 2012 si nu gandindu-se la multumirea <gascutelor>. Ceasul acestor schimbari a venit. [Guvernul, amenintat cu remanierea]

El revine asupra subiectului maririi taxelor, aratand ca PDL risca sa "ucida si putina viata care mai palpita in economia noastra privata". "PDL este partidul de dreapta care crede in economia de piata si care ajuta economia privata. PDL nu este partidul bugetului de stat", scrie deputatul.

Sever Voinescu se intreaba apoi ce a facut Guvernul caruia presedintele Basescu i-a acordat increderea sa. El isi critica partidul pentru ca refuza sa se schimbe si seamana din ce in ce mai mult cu adversarii sai. "Am vorbit despre schimbarea felului de a fi in politica in ultimele trei campanii electorale leganindu-ne in iluzia ca e vorba despre adversarii nostri, si nu despre noi. Multi au crezut ca e suficient sa devii retorul schimbarii ca sa cistigi alegeri. Poate ca au avut dreptate. Dar cei mai multi dintre propovaduitorii schimbarii au crezut ca schimbarea nu se refera la ei din simplul motiv ca ei o striga cei dintii si cel mai tare. Poate la fel cred si acum. Ei bine, se inseala! Iata-ne, partidul schimbarii, partidul votat de oameni pentru a schimba, facind exact ceea ce imputam sever adversarilor nostri ca fac", acuza Voinescu. Acesta sustine ca responsabilitatea politica pentru ceea ce sufera Romania apartine tuturor partidelor, desi vina se poate doza. [Majorarea TVA la 25%, unica solutie pentru Romania?]

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Remanierea, o gluma pentru Vladescu

"Cred ca in acest moment, aceasta este o gluma", a declarat Vladescu, dupa ce s-a intors de la Cotroceni la ministerul de Finante, unde are programata o intalnire cu Jeffrey Franks.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.