Liderii PSD nu par ingrijorati de datoria de 8 milioane de euro si sustin ca PSD a avut mereu datorii si nu a patit nimic.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca datoriile partidului tin de problemele curente cu care s-au confruntat social-democratii.

Iliescu a fost intrebat despre chiria de 30.000 de lei pe care o plateste PSD la RA-APPS si care nu a mai fost platita de patru ani. "Astea sunt probleme curente, totdeauna partidul a avut probleme, mai ales ca s-au scumpit chiriile de la RA-APPS pentru tot ce inseamna institutii din acestea si nu e o treaba simpla", a apreciat Iliescu.

Nastase glumeste pe seama datoriilor

"Toate partidele au datorii si e normal ca unii dintre cei care la un moment dat au fost mai generosi crezand ca noi vom castiga alegerile prezidentiale, acum sigur ca suntem mai nervosi si vor sa isi ia mai repede banii inapoi. Se va rezolva si problema asta. Da, asta este o problema reala (datoriile) si inteleg ca prima faza si absolut necesara este aceea de a face un audit, o evaluare a acestor datorii, de a vedea care dintre ele sunt de platit foarte rapid, o esalonare a lor in timp", a declarat liderul PSD.

"In definitiv este normal sa ii platim pe cei care au de luat niste bani de la noi. Probabil ca si asteptarile lor erau altele. Si ale noastre erau altele... Deci nu cred ca trebuie sa ne enervam foarte tare pe subiectul asta", a mai aratat social-democratul.

Intrebat de unde va face PSD rost de banii necesari pentru acoperirea acestor datorii si daca filialele vor trebui sa trimita la centru bani, Nastase a raspuns in acelasi ton ironic. "Nu (de la filiale, n.r), de la FMI. Vrem sa luam un imprumut de la FMI. Sigur ca pana la urma va trebui sa gasim o solutie si vom gasi o solutie eleganta"

Drganea cere audit

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca asteapta auditul comandat pentru a vedea daca este reala suma de 8 milioane de euro datorii, insa nu are cum sa confirme aceasta suma pentru ca nu se ocupa el de audit.

Citeste si:
Cum gestionezi datoriile afacerii tale într-un mod inteligent
Cum gestionezi datoriile...

Dragnea a fost intrebat daca poate confirma suma de 8 milioane de euro, vehiculata ca datorii pe care la are partidul in prezent. "Nu am ce sa confirm pentru ca nu fac eu auditul, sa vedem, poate nu e reala", a precizat liderul PSD.

Moldovan: Datoria e fictiva

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat luni ca suma datoriilor vehiculata in presa de 8 milioane de euro pe care a acumulat-o partidul nu este reala, dar ca social-democratii asteapta finalizarea auditului intern pentru a face publica suma corecta.

Moldovan a fost intrebat daca poate confirma suma de 8 milioane de euro reprezentand datorii ale PSD, el precizand ca aceasta cifra este exagerata. Moldovan nu a putut preciza suma corecta pentru ca nu se ocupa de auditul care se desfasoara in acest sens. "Este un audit care in momentul de fata se desfasoara in interiorul partidului, iar la finalul acestui audit, sigur, va exista o discutie daca el va trebui dublat de unul extern sau ramanem la varianta acestui audit intern", a spus Moldovan.

Citeste si:
Simona Halep, declarații oficiale despre cununia civilă cu Toni...
Simona Halep, declarații...

PSD are datorii de 8 milioane de euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.