PSD cumuleaza circa 8 milioane de euro datorii, dintre care 6 milioane de euro din campania prezidentiala a lui Mircea Geoana,

Cu toate acestea, social-democratii nu au niciun plan pentru a le achita, ci doar pentru a mentine functionarea partidului la zi, au declarat pentru NewsIn surse PSD.

O restanta de un milion de euro figureaza din campania pentru prezidentiale din 2004 a lui Adrian Nastase. Un alt milion de euro ar reprezenta datorii din alte campanii, mai vechi, dar si cheltuieli administrative neachitate.

Restul sumei (sase milioane euro) reprezinta cheltuieli neplatite din timpul mandatului lui Mircea Geoana. Astfel, potrivit surselor citate, PSD ar fi reusit sa plateasca elicopterul folosit pentru deplasarea lui Geoana in campania pentru prezidentiale, aceasta plata fiind considerata o prioritate pentru ca pesedistii sa mai poata beneficia de serviciile persoanei in cauza, un om de afaceri din Brasov. Pentru a putea mentine functionarea din punct de vedere financiar a partidului la zi, conducerea formatiunii a stabilit ca fiecare filiala sa transmita lunar catre sediul central cel putin 5.000 de lei.

De asemenea, sediul PSD din Kiseleff ar costa partidul circa 30.000 de lei chiria lunara platita RA-APPS. Sursele citate au mai precizat ca aceasta chirie nu a mai fost platita in ultimii patru ani.

Totodata, in privinta datoriilor, social-democratii se asteapta la mai multe procese decat cele in curs, existand posibilitatea executarii silite a unor spatii care sunt proprietatea partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.