Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cresterea tarifului de vizitare a Palatului Parlamentului de la 15 la 25 de lei, organizarea a inca doua tururi de vizitare: panorama orasului de pe acoperisul cladirii si vizitarea unei parti din subsol.

Biroul Permanent a aprobat, la propunerea secretariatului general, organizarea a inca doua tururi de vizitare a Palatului Parlamentului: panorama orasului de pe acoperisul Palatului Parlamentului si vizitarea unui segment din subsolul cladirii, cresterea tarifului de vizitare de la 15 la 25 de lei, organizarea de cinci ori pe an, la sfarsit de saptamana, a evenimentului "Porti deschise", avand in vedere ca acest gen de actiune s-a bucurat de un mare succes si gratuitate pentru persoanele cu dizabilitati, a anuntat miercuri secretarul Dumitru Pardau.

Pentru vizitarea celor doua noi tururi de vizitare se vor percepe tarife suplimentare, iar cheltuielile pentru amenajarea celor doua tururi: acoperis si subsol sunt scazute si vor fi suportate din fonduri extrabugetare, fondurile Centrului International de Conferinte.

"Avand in vedere activitatea Centrului International de Conferinte, care functioneaza un regim de autofinantare, va informam ca, in conditiile actuale, majoritatea operatorilor din sectorul de conferinte si targuri au renuntat la inchirierea spatiilor pe care Centrul International de Conferinte le pune la dispozitie in acest scop. Prognoza CIC pe anul in curs la acest capitol este negativa, rezervarile in acest scop scazand cu 10% fata de anul precedent, aceasta in conditiile in care sunt o serie de actiuni care se vor desfasura in regim de gratuitate, conform aprobarilor regulamentare acordate de conducerea institutiei", mentioneaza secretariatul general al Camerei Deputatilor in memorandumul intern supus aprobarii Biroului Permanent.

In schimb, se arata in acelasi memorandum, se estimeaza o crestere a numarului de viziatori in 2010, lucru deja observat in 2009 fata de 2008. Media ultimilor trei ani a fost de aproximativ 75.000 de vizitatori platitori pe an. In aceste conditii, secretariatul general vine cu o serie de propuneri "cu dublu scop: o mai mare deschidere catre vizitatori, actiuni care sa duca la o promovare intensa a imaginii institutiei si mentinerea si dupa caz imbunatatirea balantei de venituri si cheltuieli".

Produse mai scumpe

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat miercuri un memorandum intern prin care se majoreaza adaosul comercial pentru bauturile nealcoolice, cafea si ceai, dar si pentru produsele de cofetarie-patiserie care se vand in incinta Palatului Parlamentului.

"Activitatea Directiei pentru alimentatie, parte componenta a Centrului International pentru Conferinte este organizata si functioneaza in cadrul structurii Camerei Deputatilor. Activitatea de alimentatie se desfasoara pe principiul autofinantarii cu acoperire intergrala a cheltuielilor. Pentru activitatea de alimentatie se intocmeste bugetul de venituri si cheltuieli proprii, care este parte componenta a Bugetului de venituri si cheltuieli ale activitatilor extrabugetare a Centrului International de Conferinte. Din anul 2007 cotele de adaos comercial nu s-au modificat, ramanand aceleasi conform memorandumului intern, iar acest fapt a generat neacoperirea integrala a cheltuielilor rapotate la veniturile realizate", se arata in memorandumul semnat de secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu.

In acest sens, s-a propus ca bauturile nealcoolice, cafeaua si ceaiul se sa comercializeze cu acelasi adaos unic de 85% in toate punctele de desfacere din incinta Palatului Parlamentului, produsele de cofetarie-patiserie se vor comercializa cu o cota de adaos de 150%, iar mesele festive ale tertelor persoane fizice, precum si cele ale grupurilor organizate se pot asigura cu aprobarea Secretariatului general al Camerei Deputatilor, aplicandu-se o remiza de 25%. "Chiar si in aceste conditii pretul produselor de cofetarie-patiserie vor fi mult sub pretul practicat de piata", noteaza secretarul general al Camerei .

Intrebat care erau cotele de adaos comerical inainte de aceasta schimbase secretarul Camerei Dumitru Pardau a precizat ca pana acum era o problema in sensul ca adaosul comercial stabilit "nu prea se aplica". "Cele care au fost aprobate acum chiar de vor aplica", a subliniat Pardau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.