In urma voturilor exprimate in cadrul congresului de sambata, de catre cei aproximativ 1.700 de delegati social-democrati, Ecaterina Andronescu a obtinut cele mai multe voturi, urmata de Dan Nica, Gheorghe Nichita si Ion Toma, la egalitate cu Marian Vanghelie.

In urma voturilor exprimate in cadrul congresului de sambata, de catre cei aproximativ 1.700 de delegati social-democrati, situatia este urmatoarea: fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a obtinut 1.070 voturi, fostul vicepremier Dan Nica - 814, primarul Iasului Gheorghe Nichita - 755, liderul senatorilor PSD, Ion Toma, la egalitate cu seful PSD Bucuresti, Marian Vanghelie - 667, presedintele PSD sector 2 Rodica Nassar - 620, fostul ministru Constantin Nita - 617, Ion Prioteasa - 576, Robert Negoita - 561, Titus Corlatean - 639, Ioan Calea - 538, liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan - 520, Ioan Chelaru - 517, Valeriu Zgonea - 514, Adrian Severin - 506.

  • Ponta: "Nastase ramane presedinte al Consiliului, Diaconescu nu este in echipa"
Presedintele PSD a declarat duminica dimineata, cu privire la functiile din partid, ca Adrian Nastase ramane presedinte al Consiliului National, cu Miron Mitrea nu a discutat inca, iar in ceea ce-l priveste pe Cristian Diaconescu, acesta a ales alt drum, deci nu are loc in echipa sa.

"Adrian Nastase, asa cum a spus si dansul, ramane presedinte al Consiliului National al PSD, cu domnul Miron Mitrea nu am avut niciun fel de discutie sau negociere. Din moment ce nu am discutat inainte, mi-e foarte greu sa va spun la ora 4.00 dimineata unde il vad pe Miron Mitrea in partid", a spus Ponta, la Realitatea Tv. Noul presedinte al PSD a adaugat ca apreciaza gestul de sustinere al lui Mitrea, despre care nu avea cunostinta inaintea anuntului oficial al senatorului PSD, dupa cum apreciaza si gestul similar al lui Radu Mazare.

Intrebat daca in echipa sa va avea loc si Cristian Diaconescu, Ponta a raspus fara echivoc: "Nu. Pentru ca domnia sa nu a dorit acest lucru, i-am intins o mana barbateasca de la tribuna, a ales un alt drum si regret lucrul asta, dar a fost decizia dansului", a explicat presedintele PSD motivele pentru care nu-l va coopta pe Diaconescu in conducere.


Victor Ponta, noul lider al PSD
.

Ponta: 'PDL si PNL vor avea in noi cel mai puternic adversar'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.