Vicepresedintele PSD a anuntat ca va candida la congresul partidului din 20 februarie pentru functia de presedinte al partidului.

Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca nu planuise intrarea in cursa pentru presedintia partidului, dar ca a decis sa candideze pentru ca nu vrea sa se spuna ca nu a existat o alta alternativa pentru sefia PSD decat Mircea Geoana. "Nu vreau sa fac politica in alt partid. Merg cu gandul sa fiu ales, daca nu voi fi ales voi face in continuare politica, pentru ca sper sa avem un viitor ca partid social-democrat. Cred ca partidul nostru are nevoie de o alternativa, voi candida la functia de presedinte, cei care ma vor vota vor fi alaturi de mine pentru ceea ce inseamna viitorul acestui partid. Am tot respectul pentru cei care au alta opinie, sau pentru cei care au votat altfel aici, dintre presedinti, dar in acelasi timp eu am credinta – poate pentru ca sunt mai tanar decat domnul Nastase – ca nimic nu este pregatit dinainte, ca fiecare om, fiecare pesedist va veni la congres cu propriul gand si ca oamenii aia au nevoie de o alternativa", a declarat Ponta pentru NewsIn.

El a sustinut ca nu si-a planuit sa intre in cursa pentru sefia partidului, dar crede ca este un lucru "necesar". "Nu cred ca un congres trebuie sa fie ceva in care totul se stie dinainte si totul e pregatit dinainte pentru ca este in dezavantajul partidului (...) Vreau ca oamenii care vin la congres sa nu spuna: <<nu am avut intre cine si cine sa alegem, nu am avut variante si alternative de viitor>>. Nu vreau sa ne mai gandim la trecut, mi-am facut datoria fata de acest partid si fata de Mircea Geoana in campania electorala si vreau sa mi-o fac in continuare", a mai spus Ponta.

Intrebat daca va avea sustinerea lui Adrian Nastase, vicele PSD a spus ca nu a discutat cu el pe acest subiect. "Mi-e greu sa cred ca Adrian Nastase face parte din echipa mea. Adrian Nastase face parte din PSD", a incheiat Ponta.

Potrivit unor surse din PSD, citate de NewsIn, Ponta are avantajul ca ar putea recupera sustinatorii lui Nastase, dar ca in acelasi timp are capacitatea de a rupe din masa de votanti a celorlalti candidati, de la Miron Mitrea si Cristian Diaconescu. Victor Ponta, apreciat drept "mai mult sau mai putin un candidat surpriza", este vazut ca un competitor cu sanse de castig in fata lui Mircea Geoana, atuurile sale fiind o imagine buna si un discurs percutant.

De altfel, presa a scris in urma cu ceva vreme, in contextul unui tandem Nastase (pentru functia de presedinte PSD)-Ponta (pentru functia de presedinte executiv), despre o rocada, astfel incat Ponta sa candideze chiar el la presedintia PSD contra lui Mircea Geoana.

Ponta a negat insa vehement ca va candida pentru sefia partidului. La sfarsitul lui ianuarie, el a dat publicitatii un document cu 22 de masuri pentru reformarea PSD pe termen mediu si lung, sustinand ca nu va candida la sefia partidului pentru a nu-si "sacrifica" proiectul in schimbul unei functii. El a reinnoit la Consiliul National aceasta promisiune, declarand ca nu candida la o functie de conducere la congresul din 20 februarie, ci abia in 2012 impotriva lui Viorel Hrebenciuc pentru sefia partidului, deoarece vrea ca acesta din urma sa fie si in tabara care pierde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.