Ion Iliescu, catalogheaza drept o "minciuna sfruntata" ideea potrivit careia, dupa 22 decembrie 1989, in toiul Revolutiei, Consiliul Frontului Salvarii Nationale (CFSN) s-ar fi adresat URSS pentru a cere ajutor militar.

Pe blog-ul propriu, Iliescu dezminte aceste informatii speculate, recent, de presa. "Este vorba, de fapt, de preluarea mult-rasuflatei diversiuni propagandistice, care s-a vehiculat intens in 1990, in cadrul campaniei politice electorale, care urmarea discreditarea CFSN", scrie Iliescu, citat de Inpolitics.

Potrivit acestor informatii, in ziua de 23 decembrie 1989, Ion Iliescu si Silviu Brucan, s-ar fi prezentat la Ambasada URSS, in numele FSN, pentru a cere “ajutor militar”; dar ca Ambasada URSS ar fi raspuns ca "URSS este gata sa acorde orice ajutor, cu exceptia celui militar", declara Iliescu, insistand ca astfel de informatii fac parte dintr-o diversiune. "Nici eu, personal, nici altcineva din partea CFSN, nu au purtat in acele zile fierbinti discutii cu Ambasada URSS si nu a fost adresata, pe nicio cale, vreo cerere de ajutor militar. Acest lucru a fost declarat public dealtfel si de presedintele URSS de atunci – Mihail Gorbaciov, raspunzand la intrebarile unor gazetari: <nici partea romana nu ne-a adresat o asemenea cerere, iar URSS a luat o decizie politica, de a nu mai interveni militar in treburile interne ale tarilor socialiste>", sustine Ion Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.