Directia Nationala Anticoruptie a instituit sechestru pe casa din Zambaccian a lui Adrian Nastase, in dosarul "Zambaccian 1" pentru care parlamentarii au avizat inceperea urmaririi penale in mai 2009.

Este a treia oara cand se pune un astfel de sechestru, potrivit NewsIn.

Procurorul sef al DNA Daniel Morar a declarat pentru Gandul: "Atunci cand instanta a dispus - ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale - restituirea dosarelor la procuror, s-a dispus si ridicarea sechestrului. Aceasta masura a mai fost dispusa de procuror. In rest, despre dosar nu vorbesc, nu am cerut informatii nici procurorului de caz".

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat vineri, pentru Newsin, ca saptamana viitoare va face o plangere impotriva acestei masuri asiguratorii dispuse in dosarul chinezariilor care face parte din dosarul Zambaccian, plangerea urmand a fi depusa la procurorul sef al procurorului de caz.

Cazacu a confirmat faptul ca DNA a pus sechestru si ca a fost prezent, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie.

Surse judiciare au declarat ca Nastase a fost de mai multe ori chemat la DNA, pentru a fi audiat, dar a cerut amanare de fiecare data, solicitarea fiind acceptata de procurori. In consecinta, sustin acelasi surse, Nastase va trebui sa se prezinte la procurorii anticuruptie, pentru a fi audiat.

Nastase a avut o presimtire

Adrian Nastase informa la sfarsitul lui 2009 ca a aflat, din surse credibile, ca presedintele Traian Basescu planuieste un nou atac DNA impotriva sa. "Din surse credibile, am aflat ca Basescu a ordonat DNA-ului sa mareasca presiunea, in perioada urmatoare, asupra unor adversari politici, inclusiv impotriva mea", spunea Nastase la acea data. [Nastase: Basescu a ordonat, din nou, DNA-ului sa se ocupe de mine]

Dosarele lui Nastase

  • Zambaccian 1: Fostul premier trebuie sa justifice provenienta unor geamuri de tip termopan si a mai multor materiale de constructie pentru locuintele sale. [Deputatii au decis: Nastase nu va putea fi anchetat in Dosarul Zambaccian 1]
  • Zambaccian 2 (disjuns din primul): Nastase este cercetat alaturi de fostul ministru al transporturilor si constructiilor Miron Mitrea (PSD) si se refera la modul in care au fost facute anumite numiri in functii publice.
  • Trofeul Calitatii: Acest dosar tocmai a fost blocat din motive procedurale in instanta si se refera la banii folositi de Nastase in cursa prezidentiala din 2004, pe care a pierdut-o in fata principalului sau adversar politic, Traian Basescu.
  • Matusa Tamara: Fostul premier social-democrat este chemat sa dea explicatii in legatura cu o mostenire de 1 milion de dolari despre care a spus ca ar fi primit-o de la Tamara Cernasov, matusa sotiei sale.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.