Acuzatiile "bizare" ale perdantului alegerilor prezidentiale din Romania, Mircea Geoana, si ale sotiei sale, Mihaela, au facut in numai cateva ore inconjurul Americii, dupa ce o stire AP a fost preluata de peste 130 de publicatii si portaluri de internet.

Printre cele peste 130 de publicatii si portaluri care preiau stirea Associated Press (AP) se numara Forbes, Canadian Press, Boston Globe, Boston Herald, Orlando Sentinel, The News Tribune, Miami Herald, San Jose Mercury News, Sun Sentinel, The Huffington Post, Minneapolis Star Tribune, Seattle Post Intelligencer, Baltimore Sun sau The Washington Post.

Majoritatea publicatiilor pastreaza titlul original al stirii AP, "Perdantul alegerilor prezidentiale din Romania sustine ca a fost atacat cu energie negativa", si insista pe ideea ca "cea mai recenta acuzatie bizara care a aparut in legatura alegerile prezidentiale din Romania este cea lansata de perdant si de sotia sa, care sustin ca au fost tinta unor atacuri cu energie negativa din partea unor ajutoare ale lui Traian Basescu, in timpul dezbaterii finale".

"Fostul ministru de externe Mircea Geoana, care a pierdut al doilea tur de scrutin din 6 decembrie, sustine ca Basescu a ordonat atacurile impotriva sa", se mai arata in material. Totodata, este citat presedintele PSD, care spune ca oameni responsabili de "acest domeniu" se aflau in dreapta camerelor de luat vederi la ultima dezbatere prezidentiala, ca el i-a vazut si ca stie cine sunt. "Geoana a avut unele momente proaste in unele parti ale dezbaterii", scrie AP, potrivit NewsIn. [Geoana: 'Basescu lucreaza cu persoane care au capacitati paranormale']

La randul sau, este citata si sotia liderului PSD, Mihaela Geoana, care spune ca sotul ei "a fost atacat puternic, nu se putea concentra". [Mihaela Geoana: 'Mircea a fost atacat energetic in timpul campaniei']

Fostul presedinte Ion Iliescu a respins astfel de acuzatii, spunand ca asemenea subiecte sunt pentru "oameni naivi si needucati", precizeaza AP, al carui material se bazeaza pe relatarile presei din Romania.

AP aminteste si de faptul ca Viorel Hrebenciuc a sustinut in prealabil ca a existat o conspiratie a "flacarii violete" in timpul campaniei. El a spus ca Basescu s-a imbracat in mov pentru a-si creste sansele de victorie. Intrebat despre acest lucru, Basescu a glumit si a spus ca "a fost culoarea anului" in 2009.

"Basescu a castigat alegerile cu un scor foarte strans, iar Geoana a sustinut ca scrutinul a fost fraudat", reaminteste AP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.