Societatea Timisoara a anuntat, miercuri, ca cel mai important premiu al sau pentru anul 2009 - Secera si Ciocanul - se acorda omului de afaceri Dinu Patriciu, pentru ca "este principalul obstacol in coalizarea fortelor de dreapta politice", transmite NewsIn.
  • Premiul “Secera si Ciocanul”- “Pentru efortul deosebit depus intru conservarea si sustinerea sistemului si structurilor neocomuniste in Romania” al Societatii Timisoara a fost acordat, in 2009, lui Dinu Patriciu, au anuntat, miercuri, reprezentantii Societatii Timisoara. Nominalizati au fost si Crin Antonescu, Roberta Anastase, Laura Crodruta Kovesi si CL Targu Mures. “E cel mai important premiu, pentru implicatiile lui (n.r, ale lui Dinu Patriciu). In viziunea Societatii Timisoara, el este principalul obstacol in coalizarea fortelor de dreapta politice. Facem un apel catre toate fortele liberale sa-si elibereze partidul de Dinu Patriciu. El este principalul obstacol al construirii unui program politic coerent”, a declarat vicepresedintele Societatii Timisoara, Daniel Vighi.
  • Premiul “Speranta”- “Pentru cea mai insemnata contributie la instaurarea democratiei, destramarea structurilor comuniste si mentinerea sperantei in Romania” se acorda si lui Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, pentru ca a facut greva foamei timp de 74 de zile pentru a aduce dosarul de 800 de mii de pagini al Revolutiei, la sediul Asocitiei 21 Decembrie.
  • Premiul “Alexandra Andries”- “Pentru contributia avuta prin intermediul cuvantului scris la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept in Romania” se acorda Andreei Pora si bi-saptamanalului local “Timpolis”.
  • Premiul “Ion Monoran”- “Pentru staruinta in demersurile de a decanta valorile morale in societatea romaneasca” se acorda lui Cristian Ferkel Suteu, fiul unei victime din Revolutia din 1989.
  • “Punctul 12 al Proclamatiei de la Timisoara” - “Pentru promovarea principiilor Proclamatiei in diaspora” - Hertei Muller, pentru “lupta ei cu Securitatea”. “Vrem sa subliniem atitudinea ei civica si politica”, au spus cei de la Societatea Timisoara.

La 20 de ani de la Revolutie, reprezentantii Societatii Timisoara au vorbit si despre Romania si evolutia ei din 1989 pana azi. “Vreau sa va reamintesc cateva lucruri deranjante: Legea Lustratiei, de care vorbeste toata lumea in campania electorala. La Targu Mures se ridica o statuie a generalului Stefan Gusa, Victor Atanasie Stanculescu a depus o cerere de revizuire a sentintei sale, la Bucuresti si in alte orase exista bulevarde Vasile Milea, iar dosarul Revolutiei e in continuare blocat pentru ca cererea generalului Voinea de a reveni pe dosar a fost respinsa”, a declarat presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea.

Tot cei de la Societatea Timisoara si-au exprimat credinta ca adevarul despre Revolutia din 1989 va fi aflat abia mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.