Proiectul de lege modifica articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului si stipuleaza ca, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiectele de buget de stat si al bugetului asigurarilor sociale de stat.
Lungul drum al legii
Basescu a declarat de cateva ori ca se gandeste daca sa promulge aceasta lege, deoarece, in opinia sa, un astfel de act da putere unui Guvern care nu mai are increderea Parlamentului. Presedintele declara pe 17 noiembrie ca trebuie sa se gandeasca inainte de a promulga legea prin care Parlamentul abiliteaza Guvernul demis sa alcatuiasca bugetul pentru 2010, aratand ca "e o absurditate" ca un Guvern care nu mai are increderea Legislativului sa faca bugetul.
"Trebuie sa gandesc, sa vad, deocamdata nu am primit raportul de la departamentul meu de specialitate. Eu cred ca unul din marile pericole ar fi pe de o parte sa daramam Guverne, iar pe urma sa ne dam seama ce prostie am facut si sa le reinvestim, dandu-le atributiuni de Guverne functionale. Nu este posibil asa ceva, suntem stat democratic", a spus seful statului, intrebat cum va proceda in cazul legii transmise de Parlament spre promulgare.
"Cred ca dupa ce au daramat un Guvern, le-am propus un al doilea Guvern, l-au daramat si pe acela, Guvernul Croitoru, le-am propus un al treilea Guvern, au plecat in vacanta, cred ca nu putem rezolva problemele guvernarii reinvestind un Guvern caruia i-am dat vot de neincredere in Parlament printr-o lege artificiala. Ganditi-va ce inseamna bugetul de stat, reflecta programul politic al Guvernului, cum poti sa pui un Guvern care l-ai daramat sa faca bugetul de stat. Asta e un Guvern care a luat votul de neincredere al Parlamentului, pe ce program face bugetul de stat, este o absurditate!", a explicat Basescu, potrivit NewsIn.
De asemenea, liderul PSD, Mircea Geoana, i-a cerut de mai multe ori presedintelui sa promulge aceasta lege. El l-a acuzat pe seful statului ca nu vrea sa trimita legea bugetului pe 2010 la Parlament deoarece vrea sa-si ascunda "adevaratul plan" cu privire la politica economica si fiscala pe anul viitor, si anume cresterea taxelor si a TVA la 22%. O acuzatie similara a fost formulata si de candidatul UDMR, Kelemen Hunor.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
Americanii care alimentează companiile din România cu energie nucleară proprie
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
#NOHACK Dictionary: Adware, pop-up-urile agasante care ne apar pe calculatoare
Sursa: start-up.ro
-
Blue Monday - Cea mai depresivă zi din an
Sursa: garbo.ro
-
Andreea Bănică, în costum de baie la munte: Cum a reacționat Lucian Mitrea...
Sursa: kudika.ro
-
Germanii de la Commerzbank ar putea accelera concedierile pentru a evita...
Sursa: wall-street.ro