Organizatiile de Bucuresti ale PSD si PDL au avut joi seara o disputa provocata de faptul ca liderul PDL sector 1, Razvan Murgeanu, a incercat sa demonteze bannere ale PSD care ar fi ilegale, pesedistii acuzand ca adversarii lor le-au inlaturat tot afisajul din zona Piata Victoriei.

Liderul PDL Sector 1, Razvan Murgeanu, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca bannerele PSD pe care a dorit sa le demonteze sunt ilegale, incalcand Legea 144/2000, care vorbeste despre “publicitatea inselatoare”.

Legea interzice publicitatea subliminala, inselatoare, inclusiv exploatarea subiectiva a fricii persoanelor. Aceste argumente confera unui judecator dreptul sa interzica astfel de bannere. PSD foloseste (pe respectivele bannere) insemnele pentru referendum, dar cu alt continut si, in plus, nu vor sa si le asume”, a acuzat Murgeanu. El a adaugat ca PSD a montat 10.000 de asemenea steaguri. “In conditiile in care unul costa minim 150 lei, va puteti da seama cati bani au cheltuit aiurea”, a mai spus liderul PDL.

Democrat-liberalul a relatat ca Politia sector 1 “i-a pazit pe cei de la PSD sa puna bannerele si pe el sa nu le dea jos. Nu am fost lasat sa le dau jos. Este inadmisibil, sunt ilegale, PSD nu si le asuma, dar pe de alta parte spun ca e lucrul lor”, a conchis Murgeanu.

In replica, secretarul organizatiei PSD Bucuresti, Aura Vasile, anunta ca a depus mai multe plangeri penale impotriva liderilor PDL care au dat jos ilegal afisajul PSD din Capitala, acuzandu-l pe Razvan Murgeanu ca "a sarit la bataie la politie" in momentul in care aceasta a intervenit la sesizarea PSD.

"In piata Victoriei aseara era Murgeanu cu o gasca din Chitila si cu un utilaj de la Luxten, taiau toate bannerele din piata Victoriei ale PSD. In momentul in care ai nostri au fost sesizati, au chemat politia, care a somat sa opreasca ceea ce faceau. Nici macar nu s-au sinchisit, in momentul in care politia a insistat, sa spun ca au sarit la bataie la politie, Murgeanu si cu gasca? Au fost apoi luati unii la politie din gasca lui Murgeanu", a povestit Aura Vasile pentru NewsIn.

In ceea ce priveste afisele "clonate" realizate de social-democrati ca replica la cele ale PDL, deputatul PSD a precizat ca PSD a facut adrese catre primari "prin care au fost recunoscute materialele. "Am procedat exact ca in lege, in aceasta situatie, teoretic, fiind insusite, nu puteau sa mai fie atinse", a mai precizat Vasile. Pe de alta parte ea a afirmat ca intr-un ziar central de mare tiraj a aparut o publicitate electorala negativa fata social-democrati. "PDL, incalcand legea, foloseste sigla PSD. Noi n-am folosit niciodata sigla lor. E o tara fara caini, e o tara neguvernata", a mai comentat Aura Vasile.

De asemenea, ea a mai sustinut ca a intrat in posesia "unei adrese pe care Murgeanu, presedintele PDL sector 1, cu antent, a transmis-o catre Luxten, in atentia directorului si explica mai cifrat, sau mai putin cifrat cum trebuie sa dea jos toate bannerele noastre". "Am facut plangere penala lui Cristian Poteras, lui Marian Zlotea si lui Razvan Murgeanu si directorului Damian de la Luxten. Din data de 17, 18, 19 si azi noapte (20 noiembrie, n. red), si ziua in amiaza mare dar mai ales noaptea gasti intregi pazesc masinile lui Luxten care merg si dau jos bannerele, flyere, steaguri de pe stalpi", a mai spus deputatul PSD.

Potrivit politistilor, incidentul de joi seara a izbucnit de la amplasarea unor bannere, despre care sustinatorii PDL care s-au adunat in zona Arcului de Triumf au sustinut ca sunt ilegale. Joi seara, in zona au venit si sustinatori PSD, care au intrat in conflict cu cei de la PDL. In jur de 40 de persoane s-au certat pe legalitatea bannerelor, politia dand o amenda, pentru ca o perrsoana a refuzat sa se legitimeze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.