Fostul premier Adrian Nastase a inceput sa inventarieze, cu minutiozitate, minciunile lui Traian Basescu, spuse de-a lungul celor cinci ani de mandat la sefia tarii.
Fiindca Adrian Nastase a fost cel care a pierdut, la mustata, presedintia in 2004 in fata lui Traian Basescu, s-ar putea spune ca este cel mai in masura sa faca un asemenea gest.

Fostul prim-ministru isi motiveaza actiunea prin faptul ca „toate stirile pe care le auzim au, direct sau indirect, scopul de a ne distrage atentia de la persoana si ‘reusitele’ lui Traian Basescu”, cu toate ca studiile de piata arata foarte clar o tendinta de „linsare” mediatica a actualului presedinte, mai ales in ultimele doua saptamani de campanie electorala.

Nastase a inceput o „antologie” a minciunilor prezidentiale si ii invita pe cititorii blogului sau sa il ajute cu completarea ei.

Topul minciunilor lui Basescu

Pana acum, fostul premier a reusit sa stranga 12 astfel de minciuni, dintre care amintim urmatoarele:

  • La alegerea sa ca presedinte al PD, Traian Basescu a promis ca va demisiona daca la urmatoarele alegeri PD nu va obtine cel putin 20%. Inutil de spus ca PD a obtinut 14%, iar Basescu nu a demisionat.
  • La inceputul crizei economice a afirmat ca Romania nu va avea de suferit. Acum cateva saptamani, Basescu a declarat ca nu si-a propus sa lupte impotriva ei si ca Romania va iesi din criza numai odata cu restul lumii. Germania, Franta, Japonia si alte tari importante si-au revenit. Noi mai asteptam mult?
  • La finele anului 2008 a tunat si fulgerat ca Guvernul sa permita marirea salariilor profesorilor cu 50% pentru ca „acestia merita respect din partea societatii”. Ulterior, le-a recomandat dascalilor sa renunte pentru ca oricum inflatia le-ar manca marirea salariala.
  • In cazul suspendarii sale, a afirmat ca 75% dintre romani au fost impotriva deciziei majoritatii parlamentare, desi numai 40% dintre ei s-au prezentat la vot. Acelasi lucru il declara si Liviu Negoita acum, intr-un context similar.
  • A afirmat ca, in cazul suspendarii sale de catre Parlament, va demisiona in 5 minute. In mod ciudat, presedintelui i-a stat ceasul si de vreo 2 ani tot afirma ca mai are timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.