Reprezentantii guvernului au discutat, sambata, varianta finala a proiectului legii unitare de salarizare, ce urmeaza a fi trimis astazi in Parlament, actul normativ prevazand ca presedintele tarii ramane singurul demnitar cu 12 salarii minime pe economie, iar premierul va avea un coeficient de 11,7.
Ministrul Muncii l-a informat, sambata, pe primul ministru in cadrul unei intalniri informale la Guvern cu privire la stadiul final al legii unitare de salarizare a bugetarilor, in urma discutiilor care au avut loc joi seara cu sindicatele, Finantele si Justitia, scrie Wall-Street.

"Proiectul este gata, insa mai sunt cateva retusuri pe text de natura juridica si urmeaza a fi inaintat luni Parlamentului", au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Astfel, in varianta convenita sambata la Guvern, coeficientul 1, care reprezinta baza la care se raporteaza toate salariile din sistemul bugetar, va fi egal cu salariul minim brut pe economie, stabilit la 705 lei pentru 2010, iar angajatii cu studii superioare urmeaza sa primeasca cel putin 1,75 salarii minime pe economie.

Totodata, presedintele ramane singurul demnitar cu 12 salarii minime pe economie, in timp ce persoanele de pe treapta a doua a grilei vor primi venituri de 11,7 salarii minime pe economie, printre care se numara premierul si sefii celor doua camere ale Parlamentului.

Proiectul de lege si anexele in care sunt trecuti coeficientii functiilor aferente angajatilor din sistemul bugetar au fost trimise spre analiza reprezentantilor Fondului Monetar international (FMI) si expertilor Comiei Europene, ce urmeaza sa prezinte eventualele obiectii pe varianta finala a legii.

"Nu stim daca maine (duminica n.r.) reprezentantii FMI vor veni cu un punct de vedere oficial pe forma finala a legii unitare de salarizare, insa noi suntem in permanenta in legatura cu ei si vom face unele modificari daca este cazul", au mai spus reprezentantii guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.