Cine a fost, cu adevarat, Aurel Sergiu Marinescu, autorul articolului care i-a distrus imaginea lui Adrian Nastase si i-a zguduit cariera politica?
Inpolitics prezinta o alta fata a scriitorului Aurel Sergiu Marinescu, fost detinut politic, personalitate a exilului romanesc, dar si unchi al fostului premier Adrian Nastase. Portalul de stiri arata ca, de fapt, anticomunistul a fost un "turnator" al Securitatii.

Marinescu a publicat in 2004 in publicatia romaneasca din diaspora "New York Magazine" un articol numit "O istorie adevarata: Nastase Scatiu"(aluzie la personajul Tanase Scatiu, al lui Duiliu Zamfirescu) care prezenta <<o asa-zisa "adevarata biografie", din copilarie pina la maturitate, foarte neagra si mult diferita de versiunile oficiale ale vremii>>, care il facea pe liderul PSD “tigan, homosexual, parvenit, hot”.

Dupa ce a fost publicat in "NY Magazine", articolul a intrat in posesia Aliantei "DA", care l-a folosit eficient in campanile pentru a arata adevarata fata a premierului-candidat, Adrian Nastase

“In materialul respectiv, Marinescu sustinea ca Nastase era un parvenit, tigan, "viclean si hot", homosexual (la fel ca si tatal sau), fiu al unui nomenclaturist comunist, colaborator al Securitatii, atat el, cat si tatal sau etc. Amanuntele furnizate in document sunt cutremuratoare: Marinescu scrie ca Nastase era iubitul unui profesor gay, I.D.Suciu, lucru care nu il impiedica sa aiba relatii sexuale cu studenti negri, ori cu un diplomat francez, care i-ar fi oferit un soi de luna de miere de vis, in Franta”, arata Inpolitics.

Aurel Marinescu a murit in septembrie 2008, ramanand cu imaginea de dizident anticomunist, fost detinut politic, de luptator pentru dreptate.

Totusi, documentele aflate la CNSAS si intrate in posesia Inpolitics arata ca acesta a fost un colaborator indarjit platit al Securitatii, in anii 70, apreciat de superiori acuratetea informatiilor, care au dus chiar la arestarea unui om. Aceasta colaborare explica mai mult ca sigur faptul ca el a primit viza pentru Occident, desi, oficial, era fost detinut de drept comun, si ridica problema daca nu cumva colaborarea sa a continuat si dupa stabilirea in SUA, unde a devenit o voce autorizata a exilului romanesc.

In documentele CNSAS se mai arata ca Marinescu a fost condamnat in 1959 la munca silnica pe viata, pentru infractiunea de uneltire si pentru delapidarea, insa, desi a fost gratiat ca detinut politic in 1964, a semnat angajamentul de colaborator, sub numele de "Zamfir". Printre oamenii turnati de el se afla si profesorul lui Nastase, Ioan D.Suciu, despre care a zis ca este iubitul nepotului sau.

Cert este ca el in 1974 a plecat in Franta ca turist si nu a mai revenit in Romania si a devenit un cunoscut scriitor anticomunist in disapora romaneasca. O alta intrebare pe care o pune Inpolitics este daca nu cumva dezvaluirile din 2004 au fost facute la ordinul serviciilor secrete. Acest lucru ramane o dilema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.