Presedintele PCM, Szasz Jeno, sustine ca, deocamdata, partidul sau merge pe aceeasi varianta propusa de Consiliul National Secuiesc (CNS) cu ocazia prezidentialelor, si anume de a indemna la vot nul, dar ia in calcul si varianta ca civicii maghiari sa sustina un candidat propriu.
“Mergem pe varianta propusa de Consiliul National Secuiesc, de vot nul, cel putin pana acum. Mai este o varianta, la care trebuie sa ne intrunim, sa avem noi un propriu candidat”, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa la Sf.Gheorghe, presedintele PCM Szasz Jeno.

Afirmatia acestuia vine in contextul unei intrebari legata de atitudinea PCM cu privire la candidatul UDMR, Kelemen Hunor, comenteaza NewsIn.

Potrivit lui Szasz Jeno, avantajul de a avea un candidat propriu la alegerile prezidentiale ar fi acela ca Kelemen Hunor este un candidat al UDMR al carui program politic se bazeaza pe o singura propozitie: “cum sa ajungem din nou la guvernare”, a precizat liderul PCM.

Jeno afirma ca PCM ar putea sa arate, ca si program politic vis a vis de programul lui Kelemen Hunor, care ar fi solutia “reala” si “ideala” pentru toate regiunile naturale din Romania, si anume descentralizarea autentica, autonomia.

“Ar fi o posibilitate din acest punct de vedere in campania electorala sa prezentam acest program, din aceasta perspectiva ar fi un castig pentru comunitatea noastra, dar datorita faptului ca noi suntem aliatii CNS, vom lua o decizie care sa nu contracareze cel putin propunerea facuta de CNS”, a spus Szasz, subliniind ca nu vor lua nicio decizie fara a discuta cu CNS.

Conducerea CNS a anuntat ca, cu ocazia alegerilor prezidentiale, va indemna populatia maghiara sa dea voturi nule, nevalabile, protestand in acest fel fata de neadoptarea statutului de autonomie a Tinutului Secuiesc.

Presedintele CNS, Izsak Balazs, a declarat ca au ajuns la aceasta decizie avand in vedere si refuzul de pana acum al Parlamentului Romaniei de a dezbate macar propunerea lor legislativa privind autonomia, lipsa deschiderii la dialog din partea institutiilor statului pe aceasta tema si chiar „ostilitatea” cu care este privita initiativa lor legislativa privind statutul de autonomie a Tinutului Secuiesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.