Politica 1 Iulie 2009 14:24
Noua fosti parlamentari au constituit o Asociatie prin care vor sa-si ofere serviciile de "consiliere" pentru noii alesi in privinta unei eventuale modificari a Constitutiei, a elaborarii legilor si a revenirii la "bunul simt al primului Parlament", precizand ca nu sunt "o mana de frustrati".
"Sunt oameni cu experienta parlamentara, maturitate si ganduri bune pentru tara, in acest sens am constituit Asociatia Fostilor Parlamentari", a declarat fostul deputat FSN, Vasile Radulescu, presedintele Asociatiei, precizand ca sediul acesteia este in Palatul Parlamentului, la Clubul Parlamentarilor.

Potrivit lui Radulescu, exista noua membrii fondatori, printre care Ion Basgan(fost senator PNL), Marcel Chiritescu (fost deputat FSN)- purtator de cuvant, Corneliu Ciontu(fost deputat PC si PRM), Gheorghe Glavan (fost deputat FSN) -secretar, Maria Lazar(fost deputat PSD) -vicepresedinte, Gavrila Vasilescu (fost senator PC), Sever Mesca (fost deputat PRM).

"Scopul nostru este acela de a fi o componenta a societatii civile, avand ca scop contributia activa de intelegere a mecanismelor parlamentare si a rolului Parlamentului Romaniei de catre toti alegatorii. Asociatia isi propune sa contribuie cu puncte de vedere pertinente in adoptarea actelor normative, precum si la o aventuala modificare a Constitutiei", a mai declarat Radulescu, mentionand ca Legea fundamentala trebuie bine gandita astfel incat sa ramana in vigoare 200 sute de ani, transmite NewsIn.

Totodata, presedintele Asociatiei Fostilor Parlamentari a spus ca un alt obiectiv este sa ofere "consiliere" noilor parlamentari, care sunt mai putin experimentati, dar si „sa apere drepturile fostilor parlamentari, demnitatea si onoarea acestora fata de tendintele de denigrare”.

Mai mult, Sever Mesca a afirmat ca cei care au pus bazele acestei organizatii nu sunt "o mana de frustrati care n-au gasit ce sa mai faca dupa ce nu au mai fost parlamentari". In acelasi timp, initiatorul demersului de constituire a Asociatiei, Marcel Chiritescu, a declarat ca "la ora actuala este un dezmat la nivelul Parlamentului" in ce priveste cheltuielile pentru alesi, sustinand ca „actualul Parlament trebuie sa revina la bunul simt al primului Parlament” in care parlamentarii nu aveau propria masina la dispozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.