Politica 5 Iunie 2009 03:15
PSD are un algoritm aproape militar de fraudare a votului de duminica prin cumpararea alegatorilor. Cotidianul a identificat studenti implicati in acest mecanism, care ne-au relatat amanuntit procedura.
Cateva zeci de tineri elevi si studenti au fost cooptati de PSD pentru a cumpara masiv voturi duminica. Seful operatiunii pe cele trei sectii de votare de la Universitatea de Agronomie si Medicina Veterinara din Bucuresti este Adrian Vasile, lider al Tineretului Social Democrat si cadru didactic la aceasta universitate.

Alina Capatina este studenta la Facultatea de Sociologie-Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti si in urma cu trei saptamani a fost intrebata de o prietena daca nu vrea sa fie observator la alegerile europarlamentare din partea PSD. S-a lasat tentata de perspectiva de a castiga intr-o singura zi trei sute de lei.

Mai mult, a inceput sa-si coopteze si prietenii, si colegii. I-a trecut pe o lista si apoi a mers impreuna cu ei la un sediu al PSD din sectorul 1. Pentru a fi acceptati ca observatori, acolo li s-a pus conditia sa semneze o declaratie ca nu sunt membri ai nici unui partid si o cerere de inscriere in organizatia nonguvernamentala "Tineretul Solidar”, prin intermediul careia urmau sa fie platiti banii. Asociatia e condusa de secretarul executiv al Tineretului Social Democrat, Adrian Vasile.

"Am semnat acea adeziune intrucat ni s-a zis ca nu trebuie sa platim cotizatia inscrisa acolo, care era de cinci euro, si ca e valabila doar pe perioada alegerilor”, spune Alina Capatina. La scurt timp dupa aceea a fost anuntata insa ca PSD nu mai are nevoie de tinerii care sunt din Bucuresti, ci doar de cei din provincie.

"I-am anuntat pe cei cu buletin de Bucuresti, apoi am refacut lista cu oameni din provincie”, povesteste studenta, care a reusit sa coopteze in operatiune 56 de persoane.

Au urmat elemente de organizare intr-o ierarhie piramidala: Alina a fost numita sef de detasament, cinci colegi de pe lista au primit functia de secretari-sefi de grupa, iar alti zece au fost desemnati sefi de celula. "Probabil ca au facut asta ca sa ne tina, sa avem senzatia ca ne dau importanta”, povesteste o alta studenta recrutata, sefa de celula Cristina Stanescu, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.