Politica 14 Mai 2009 16:49
Primaria sectorului 2 considera legala demolarea fostei piete Obor si licitatia pentru modernizarea acesteia, anuntand totodata ca va pune la dispozitia Agentiei Nationale de Integritate (ANI) toate documentele legate de proiectul noii piete, informeaza NewsIn.
Intr-un comunicat de presa, Primaria sectorului 2 sustine legalitatea demolarii si a licitatiei prin faptul ca instanta a respins, in ianuarie, o actiune din decembrie 2007, in care prefectul PNL de atunci, Catalin Deaconescu, contesta prevederi ale hotararii de modernizare.

Instanta a respins actiunea fostului prefect pe motiv de tardivitate a actiunii formulate de acesta. Deaconescu a atacat hotararea Consiliului Local sector 2 de modernizare a pietei Obor la un an de la adoptarea ei, iar instanta a considerat actiunea ca fiind tardiva, deoarece trebuia inaintata cu cel putin sase luni mai devreme.

Primaria sectorului 2 spune ca va transmite ANI documentele legate de piata Obor in urma informatiilor aparute in presa, potrivit carora edilul Neculai Ontanu ar fi cercetat de aceasta institutie tocmai pentru asocierea institutiei pe care o conduce cu patru firme, in vederea modernizarii pietei.

Mai mult, primaria spune ca exista interese ca modernizarea pietei Obor sa nu aiba loc. "Este surprinzator ca nimeni nu sesizeaza stadiul de degradare continua a Halelor Obor, care este monument istoric si care sunt detinute in proprietate de S.C. CI CO S.A., evident interesata probabil sa blocheze orice alt proiect de construire a unei piete agroalimentare puternice in zona, si care ar reprezenta un pericol adevarat pentru propriile investitii", se arata in comunicatul Primariei sectorului 2.

Interesat sa blocheze acest proiect ar fie, in opinia primariei, si Mircea Gheorghiu, care, alaturi de alte cinci persoane, s-au constituit in Asociatia Frontului Negustoresc Obor. Edilii sectorului 2 spun ca Gheorghiu "detinea o serie de spatii in zona Obor, pentru care a refuzat sa plateasca datoriile contractuale catre Administratia Pietelor Sector 2, drept pentru care i-a fost reziliat contractul, ducand o intensa activitate de denigrare a autoritatilor locale". Mai mult, primaria il suspecteaza pe Gheorghiu ca a introdus actiuni in instanta impreuna cu "reprezentantii unei companii interesate in blocarea implementarii proiectului in zona Pietei Obor".

Primaria sectorului 2 nu aminteste, insa, in comunicatul de presa, ca in primavara lui 2008, Consiliul Local a adoptat o hotarare ce prevedea ca suprafata de 39.117 de metri patrati ai pietei Obor sa fie data cu drept de exploatare, cu plata corespunzatoare a redeventei, investitorilor care au semnat cu primaria contractul de ridicare a unei constructii pe locul pietei. Hotararea cu pricina o modifica pe cea initiala, care dadea drept de folosinta gratuita asupra terenului, prevedere considerata ilegala de prefectul de atunci, Catalin Deaconescu.

In acelasi comunicat, Primaria sectorului 2 mentioneaza ca licitatia de modenizare a pietei Obor a fost castigata de firmele S.C. PRACTIC S.A. (lider consortiul PIATA OBOR MARKET &MALL), ECE PROJEKTMANAGEMENT ROMANIA SRL, ANCHOR GROUP S.A si SC OBOR PLAZZA SRL, ca reprezentant al Grupului de firme ELBIT MEDICAL IMAGING LTD. Investitia in acest proiect se ridica, sustin tot edilii, la 120 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.