Politica 4 Mai 2009 19:05
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi la Targoviste ca isi doreste ca la viitoarele alegeri, PSD sa-i "bata zdravan" pe cei de dreapta si sa nu mai castige doar la un procent distanta, adaugand ca in aceasta perioada se duce o lupta pentru intaietate politica in Romania.
"In aceasta perioada se duce de fapt o lupta pentru intaietate politica in Romania. Eu va spun ca i-a ajuns si i-a ajuns Romaniei vremea in care la alegerile locale si parlamentare PSD a fost doar cu putin inaintea principalilor nostri contracandidati. Vreau sa transmit tuturor romanilor ca este in interesul tarii ca PSD sa castige clar alegerile europarlamentare. Victoria noastra vreau sa fie una clara, nu vreau sa mai castig la un procent, vreau sa-i batem zdravan pe cei care reprezinta dreapta romaneasca si acest lucru trebuie si trebuie si trebuie sa-l facem", a declarat presedintele social-democrat la Targoviste. Geoana a mai sustinut ca PSD "are vocatia de a fi numarul unu in Romania, de a fi un ctitor al Romaniei moderne".

Liderul PSD s-a aratat contrariat ca banii imprumutati de la FMI vor fi luati pentru a fi introdusi in sistemul bancar, in conditiile in care pe timp de criza salariile si pensiile romanilor nu mai cresc. "Cred ca nu este normal, dragi prieteni, ca statul roman sa fie incurajat sa imprumutam 13 miliarde de euro de la FMI, care sa mearga catre sectorul bancar, lucru necesar si util pe care trebuie sa-l facem, dar in acelasi timp sa fim pusi in situatia in care sa spunem <<sunt 13 miliarde de euro care merg pentru banci, dar nu sunt bani pentru salariile si pensiile mici >>. Acest lucru nu este corect, nu este drept", a adaugat presedintele Senatului.

Inainte de debutul negocierilor oficiale cu FMI, Mircea Geoana sustinea ca o decizie privind un eventual imprumut va trebui sa fie luata numai daca aceste sume se dovedesc necesare. Ulterior, el si-a nuantat pozitia. Pe 23 martie, Geoana declara ca "in acest moment apare destul de clar ca acest imprumut e necesar si ca riscul de a nu-l avea este extrem de sever", spunand ca sumele de la FMI vor fi folosite pentru stabilizarea cursului, in timp ce banii de la UE ,o suma de aproape 5 mld. euro, va finanta deficitul si investitiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.