PD cheama coalitia la „preluarea definitiva a puterii” Pentru schimbarea sefilor celor doua Camere, Alianta nu poate conta insa pe votul UDMR si al lui Voiculescu

Partidul Democrat vrea ca, in cadrul coalitiei guvernamentale, sa fie stabilit un calendar precis pentru "preluarea definitiva a puterii" atit la nivel local, cit si in privinta conducerii celor doua Camere ale parlamentului. "Cred ca luna iulie trebuie sa fie cea in care trebuie cu adevarat sa preluam puterea la toate nivelurile in Romania.

Boc a aratat ca la nivelul conducerii celor doua Camere se afla "exponenti de marca ai PSD" - Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu fiind, din perspectiva simbolisticii politice, reprezentantii partidului care a pierdut alegerile. "Mentinerea lor in aceste pozitii este extrem de nociva pentru functionarea administratiei din teritoriu", a afirmat Boc. El a explicat ca foarte multi fosti si actuali activisti ai PSD, care detin functii de conducere in cadrul serviciilor descentralizate, vad ca "liderii lor marcanti" se afla in fruntea parlamentului transmitind mesaje de "rezistenta" pe pozitii in teritoriu si boicoteaza actiunile administrative si politice ale Aliantei.

Mesajul razboinic transmis de Emil Boc nu are deocamdata decit un sustinator, PNL. Liberalii vor incerca astazi modificarea regulamentului pentru a-l putea demite pe Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Potrivit purtatorului de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, Comisia de regulament va lua in discutie joi propunerea liberalilor de modificare a articolului prin care poate fi revocat seful Camerei Deputatilor. PNL vrea ca demiterea sa se poata face ori la propunerea grupului din care face parte, lucru exclus in cazul lui Nastase, ori prin decizia majoritatii parlamentare (vot similar unei legi organice). "Avem sustinerea unei majoritati confortabile", a raspuns Eugen Nicolaescu la intrebarea pe ce partide se bazeaza pentru adoptarea propunerii.

UDMR si Partidul Conservator spun pas

Am aflat pe cont propriu ca doar PD se ralieaza scopului. "Ar fi o greseala din partea lor (n.r. - liberalilor) daca ar propune o astfel de modificare", si-a spus punctul de vedere liderului grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad. Intrebat de ce nu sustine UDMR propunerea PNL, deputatul Marton Arpad a preferat sa inchida telefonul.

Conservatorii lui Dan Voiculescu sint mai transanti. "Nu vrem un regulament pentru o persoana sau pentru un mandat, asa ca la discutarea acestuia vom lua in calcul doar chestiunile de principiu. Sintem de acord ca revocarea presedintelui sa se poata face doar daca acesta incalca Constitutia sau regulamentul, comite o fapta penala sau prin actiunile lui prejudiciaza imaginea institutiei ori buna desfasurare a activitatii", a declarat purtatorul de cuvint al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca.

PRM n-ar zice nu

Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas ne-a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta nu a stabilit deocamdata daca va sustine modificarile de regulament propuse de Alianta D.A. "Noi avem multe puncte comune cu propunerile celor de la PNL-PD. In privinta modalitatii de revocare a presedintelui Camerei, sint mai multe variante. Vom vedea cum decurg discutiile si, in functie de propuneri, vom vedea cum mergem", a spus Bolcas.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.