Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu si-a prezentat vineri, in fata delegatilor la Congresul Extraordinar al partidului, raportul de activitate, mesajul sau fiind construit pe ideea de "succes" in ceea ce priveste rezultatele guvernarii de patru ani.

Tariceanu si-a asumat "succesul" guvernarii. "Transferarea intregii guvernari pe umerii PNL a reprezentat un succes major pentru liberali, in ciuda numarului mic de parlamentari pe care se putea baza Guvernul (...) Pentru PNL, asumarea guvernarii fara PDL a reprezentat un succes politic de anvergura, foarte putini fiind cei care ar fi crezut, chiar cu putin timp inainte, ca PNL va ajunge in postura de a guverna, sub un premier liberal, cu un intreg Guvern compus din ministri liberali, cu un program de guvernare liberal", se mai arata in raport.

Liderul PNL a facut o trecere in revista a masurilor impuse de Guvernul pe care l-a condus, de la politica de pensii, la infrastructura locala.

"Am avut in presedintele Romaniei un adevarat dusman, dar l-am invins", a completat Tariceanu, adaugand ca toti liberalii s-au angajat in lupte dure, iar unii dintre cei aflati in prima linie au suferit chiar rani.

Raportul face o trecere in revista a momentelor importante ale ultimilor doi ani, din 2007 pana in prezent. La momentul crearii PLD, prin plecarea gruparii Stolojan, se consemneaza: "Masurile politice energice impuse de presedintele PNL si prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu au evitat slabirea PNL. Astfel, principalele decizii politice de raspuns la pericolul care plana asupra PNL odata cu crearea unui partid liberal concurent au fost aminarea alegerilor europarlamentare si dizolvarea Guvernului de coalitia cu PD prin formarea Guvernului Tariceanu II, investit la 3 aprilie 2007", care a pus in aplicare programul liberal de guvernare.

Trecand prin europarlamentare si scorul obtinut, raportul ultimilor doi ani ai mandatului Tariceanu in fruntea PNL ajunge la momentul motiunii de cenzura depuse de PSD, in urma unei "intelegeri" a social-democratilor cu Traian Basescu, dupa cum se scrie in document. Esecul motiunii de cenzura in Parlament a mai dat un an liberalilor la guvernare, timp in care "foloasele pentru partid si pentru miscarea liberala din Romania fiind foarte mari".

In raport se subliniaza ca scorul obtinut la parlamentarele din 2008 au fost cele mai bune din istoria PNL de dupa 1990. In raport, se enumera si filialele cu cele mai bune scoruri: Giurgiu, Alba, Bacau, Bihor, Botosani, dar e mentionata si cea din Dambovita, care a avut un scor foarte slab (filiala coordonata de Ludovic Orban - n.r.).

"Suntem pregatiti pentru un scor de 30%", a afirmat Tariceanu. "Suntem pregatiti sa jucam cu totii o carte mare la alegerile prezidentiale, cartea victoriei", a conchis Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.