Vicepresedintele PC Codrin Stefanescu a declarat ca a votat impotriva participarii PC pe liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare pentru ca intelegerea parafata prin protocol nu a fost respectata de catre social-democrati, iar colaborarea din teritoriu ramane deficitara.

"Am votat impotriva din doua considerente. Primul este pentru a nu e pierde identitatea Partidului Conservator. Al doilea, este colaborarea foarte proasta intre unele filiale PC si cele ale PSD. Iar totul provine de la centru. S-a negociat protocolul cu PSD extrem de prost si 95% din promisiunile PSD nu s-au realizat", a declarat Codrin Stefanescu.

Acesta a spus, in timpul sedintei conducerii PC cu liderii din teritoriu, ca actualii lideri ai social-democratilor sunt responsabili pentru situatia creata si ca pecistii ar trebui sa astepte sa fie aleasa o noua conducere a PSD, cu care conservatorii ar putea colabora mai bine.

Alaturi de Stefanescu, alti cinci lideri de filiale judetene au votat impotriva participarii PC pe o lista comuna cu PSD la alegerile europarlamentare din acest an. Patru conservatori s-au abtinut, printre ei aflandu-se si primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. De asemenea, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, nu a participat la vot pentru a nu influenta in reun fel rezultatul acestuia.

Conform unor surse din PC, majoritatea celor care au votat pentru prelungirea colaborarii cu PSD au avut critici severe la adresa aliatilor din PSD, dar au votat totusi "pentru" din considerente de oportunitate apreciind ca in momentul actual PC nu-si permite sa mearga singur in alegeri.

PC a decis duminica, in urma consultarii liderilor din teritoriu si a parlamentarilor sai, sa participe la alegerile europarlamentare alaturi de PSD, a anuntat purtatorul de cuvant al formatiunii, Bogdan Ciuca.
Potrivit lui Ciuca, decizia de a merge la alegerile pentru PE pe lista comuna cu PSD a fost luata cu 32 de voturi pentru, sase impotriva, si patru abtineri. "Decizia e una clara, asumata de tot partidul", a declarat deputatul.

El a explicat apoi ca o participare la alegeri pe liste separate ar fi bulversat electoratul conservator, obisnuit de la alegerile trecute cu Alianta PSD+PC.

"A contat foarte mult ca strategia noastra de organizare, care este o strategie pe termen lung, nu poate fi aplicata intr-o luna, a contat ca nu de mult am candidat pentru Parlament pe liste comune cu PSD, am obisnuit electoratul in zona respectiva cu o anumita sigla, cu un anumit slogan si o anumita echipa si alte aspecte pe care nu o sa le prezint, dar care au fost suficient de puternice.

Am luat in serios si argumente care au venit spre candidatura noastra cu liste proprii, in special pe construirea identitatii noastre ca partid, am luat in serios si argumentele care erau impotriva candidaturii noastre independente, care tineau de momentul si conjunctura actuala si mai ales de posibilatea ca o asemenea decizie sa fie perceputa gresit de electoratul nostru", a declarat Bogdan Ciuca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.