Mihai Stanisoara, ministrul Apararii, va fi audiat de catre Comisia de aparare a Camerei, in intervalul 10-17 martie, pentru a da explicatii privind furtul de arme de la Ciorogarla si scurgerile de informatii din cazul lui Floricel Achim.

Propunerea a fost facuta de catre deputatul PNL Adrian Scutaru, in cadrul sedintei de marti a Comisiei de aparare de la Camera Deputatilor. Ideea lui Scutaru a fost sustinuta si de pesedistii Marian Saniuta si Eugen Bejinariu. Acestia au solicitat prezenta lui Stanisoara pentru a da explicatii referitoare la recentele scandaluri din armata. "Trebuie sa aflam de la ministru ce s-a facut privind securitatea depozitelor de armament. In alt caz, avem nominalizati vinovatii de catre Parchet", a spus Saniuta adaugand ca, in lipsa altor informatii, membrii Comisiei de specialitate risca sa dea informatii eronate in mass-media. La randul sau, Bejinariu a spus ca, in cazul in care ministrul ar furniza informatii grave membrilor Comisiei, s-ar putea infiinta si o subcomisie de ancheta, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, pedelistii din Comisie au spus ca audierea nu trebuie grabita, astfel incat ministrul Stanisoara sa vina cu informatii complete si relevante in aceste doua cazuri. "Abordam chestiunea mult prea emotional. Mi se pare hazardat si periculos sa-l audiem pe ministru pe niste proceduri nefinalizate inca. Probabil nici domnia sa nu stie toate detaliile", a spus Badalan, care a apreciat ca oportuna o vizita prealabila de documentare a Comisiei la MApN. De asemenea, Stefan Pirpiliu a spus ca este riscanta o audiere cat timp ancheta judiciara nu este inca finalizata.

Argumentele acestora au fost respinse de catre secretarul comisiei, Gheorghe Ana (PSD). "Subiectul nu este unul emotional. Pe langa Ciorogarla si cazul de spionaj, mor din nou tineri pe teatrele de operatiuni si trebuie sa avem o discutie referitoare la dotarea tehnica a armatei. Pana acum vreo patru ani, exista o cutuma conform careia Comisia era informata de catre minister privind toate evenimentele importante din domeniu", a spus Ana.

El a aratat ca asemenea incidente pot decredibiliza si armata in relatie cu NATO. Ideea a fost insa combatuta de catre Badalan. "Incidente de acest gen se petrec zilnic in toate armatele, inclusiv cele din NATO si UE. Este un pic de exagerare sa punem sub semnul intrebarii relatia cu NATO. Exista proceduri standardizate pentru asemenea cazuri. Trebuie sa abordam problema fara mari emotii pentru ca inlaturarea si developarea unor asemenea incidente pe cale emotionala strica", a declarat Badalan.

SRI monitoriza, din anul 2005, actiunile subofiterului Floricel Achim


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.