Cel mai criticat lider politic, in presa scrisa, dupa semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeana, in 25 aprilie, a fost premierul Calin Popescu Tariceanu. Concluzia este desprinsa dintr-un raport intocmit de Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), pe baza unei cercetari efectuate in perioada 25 aprilie - 8 mai. In intervalul amintit, AMP a monitorizat cinci publicatii centrale: ZIUA, Adevarul, Cotidianul, Jurnalul National si Evenimentul Zilei. Criticile la adresa lui Tariceanu (32 aparitii), noteaza AMP, s-au referit la ineficienta premierului in rezolvarea situatiei sinistratilor inundatiilor din Banat sau a crizei jurnalistilor romani rapiti in Irak.

In ceea ce priveste atitudinea negativa fata de ceilalti lideri politici, primul-ministru este urmat indeaproape de Mircea Geoana (25 de aparitii), Traian Basescu (23) si Dan Voiculescu (19). Potrivit raportului, "Geoana este criticat indeosebi de catre Evenimentul Zilei si Cotidianul, iar Traian Basescu de catre Cotidianul si ZIUA in special pentru agresivitatea si lipsa de transparenta in relatia sa cu presa". Se remarca faptul ca - spune AMP - relatarile tendentios negative referitoare la Traian Basescu (23 de aparitii) sunt aproximativ egale cu cele pozitive (22).

Pe de alta parte, din totalul de 30 de articole tendentios pozitive, 22 au facut referire la presedintele Romaniei, iar opt la restul liderilor politici, remarca Agentia. "Mai mult de jumatate din cele 22 de articole cu atitudine pozitiva la adresa presedintelui, identificate in publicatiile monitorizate, apartin cotidianului ZIUA (12 articole). In acelasi timp, mai mult de jumatate din articolele cu atitudine negativa la adresa lui Traian Basescu au fost identificate in Cotidianul (7 articole tendentios negative) si ZIUA (6)", subliniaza AMP.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.