Procedura cererii de oferte se va aplica numai daca valoarea estimata a contractului de achizitie publica, fara TVA, este mai mica decat sau egala cu 100.000 de euro pentru contractele de furnizare si pentru contractele de servicii, pentru contractele de lucrari pragul fiind de un milion de euro.

Declaratia a fost facuta de vicepremierul Dan Nica, marti, la inceputul reuniunii convocate la Guvern pe tema absorbtiei fondurilor europene, in cadrul careia este luat in discutie si proiectul de modificare a legislatiei privind atribuirea contractelor de achizitie publica, transmite NewsIn.

Potrivit actualelor prevederi ale legislatiei privind atribuirea contractelor de achizitie publica, autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte numai in cazul in care valoarea estimata, fara TVA, a contractului de achizitie publica este mai mica decat sau egala cu echivalentul in lei al urmatoarelor praguri: pentru contractul de furnizare si pentru contractul de servicii - 75.000 euro si pentru contractul de lucrari - 500.000 de euro.

Vicepremierul Dan Nica a declarat pe 10 februarie ca propunerile de modificare a legislatiei, inaintate la Bruxelles, vizeaza un termen de 30 de zile pentru aprobarea unui proiect finantat din fonduri europene (21 de zile la autoritatea intermediara si sapte la autoritatea de management). Termenul pentru semnarea contractului este de 15 zile.

In ceea ce priveste licitatiile, Nica a spus ca pentru interventiile din timpul procedurii de licitatie (contestatii n.r.) se depune o garantie de 10% din valoarea lucrarii. "Se poate apela doar la instanta, povestea aia cu Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a disparut, iar instanta in 15 zile are obligatia sa se pronunte. Daca din motive de procedura nu se poate judeca la primul termen, se mai poate da un singur termen de maximum 15 zile, dupa care se judeca pe fond", a declarat vicepremierul. El a spus ca aceasta este solutia la care Guvernul a ajuns pana la acest moment, iar Executivul asteapta acordul Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.