Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca nu doreste sa fie intr-un tandem cu Ludovic Orban, despre care spune ca are sustinerea filialelor, dar nu pentru functia de presedinte, cum are el insusi din partea a 27 de filiale, ci pentru "o alta" pozitie in partid.

"Relatia mea cu Orban e una colegiala, dar intre doi indivizi. Nu suntem la tandem. Eu daca as avea dorinte de tandem sau de cuplu, va asigur ca as exprima dorinte in legatura cu alte persoane, categoric de alt sex decat Orban. Eu nu am astfel de dorinte, candidatura mea e una individuala, nu candidez in tandem. Eu va vorbesc de o sustinere oficiala pentru candidatul Crin Antonescu semnata de presedintii acestor organizatii. Orban e probabil sustinut pentru o alta functie in conducerea partidului, si mi se pare absolut normal. Eu vorbesc de functia de presedinte", a precizat Antonescu, prezentand numarul de filiale care-l sprijina pentru presedintia PNL - anume 27.

Vicepresedintele PNL a respins categoric varianta unui tandem, acuzand chiar ca aceasta ar fi fost impusa de presa, desi Ludovic Orban s-a referit explicit la o astfel de formula in care sa intre alaturi de "bunul sau prieten", Crin Antonescu.

Orban vrea presedintia PNL pentru a scapa Romania de ultima relicva a regimului comunisto-securist

De altfel, vicepresedintele PNL a dorit sa-si prezinte obiectivele si mijloacele prin care sa reformeze PNL, adica principiile care stau la baza programului sau cu care se prezinta in Congres. El s-a ferit sa-si atace totusi oponentii, in special pe Calin Popescu Tariceanu, pe motiv ca a facut-o deja in ultimii patru ani.

"E clar pentru noi toti, presupun ca si pentru Tariceanu, si pentru Orban, si pentru amandoi impreuna daca fac un tandem, ca PNL trebuie sa ofere o alternativa", a subliniat el, referindu-se inclusiv la confruntarea care trebuie sa aiba loc cu Traian Basescu "ca patron" al aliantei PDL-PSD, transmite NewsIn.

Cat priveste premisele de la care porneste, Antonescu s-a referit la criza clasei politice, a institutiilor statului si a exercitiului democratic. El a precizat ca in Romania se remarca o "demisie a electoratului", ceea ce este o amenintare la adresa democratiei.

Vicepresedintele PNL a remarcat ca puterea a fost preluata de "o alianta pentru vechiul sistem, pentru mentinerea vechiului sistem", o alianta caracterizata "de un discurs demagogic si populist" si de "cunoscutele practici pentru clientelism". In aceste conditii, PNL, ca singurul partid de opozitie si "singurul partid de dreapta", are obligatia sa-si foloseasca atuurile.

Liderul liberal a adaugat ca, pentru reformarea partidului, este nevoie de "un lider credibil, puternic si reformator". Pe de alta parte, el s-a referit si la deschiderea pe care PNL trebuie sa o aiba fata de societate in ansamblu, fata de "grupurile legitime de interese", printre care a enumerat marii contribuabili din economie, asociatiile patronale, segmente ale societatii civile, asociatii de pensionari.
Intrebat despre grupurile de interese din partid, Antonescu a replicat ca "nu exista grupuri de interese ale PNL", ci ca se refera la "legatura cu elementele dinamice din punct de vedere economic". De altfel, desi a mentionat ca sunt multe lucruri de laudat in guvernarea Tariceanu, vicepresedintele PNL a subliniat ca totusi nu s-a reusit "sa civilizam birocratia".

Vicepresedintii Crin Antonescu si Ludovic Orban si-au anuntat candidatura la presedintia partidului, impotriva actualului lider, Calin Popescu Tariceanu. Conducerea va fi aleasa in cadrul Congresului Extraordinar din 20-21 martie.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri ca si-a "reconfirmat" decizia de a candida la presedintia partidului, asumandu-si drept obiectiv inlaturarea lui Traian Basescu si readucerea PNL la guvernare pe pozitia de principal partid de guvernamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.