In timp ce Vadim Tudor se reinscauneaza astazi oficial in fruntea PRM, Corneliu Ciontu lasa partidul fara noua deputati si fara o parte dintre sursele de finantare

Corneliu Ciontu a lasat partidul lui Corneliu Vadim Tudor fara doi dintre cei mai importanti finantatori. Deputatii Liviu Almasan si Dumitru Puzdrea au fost cei mai mari contributori la bugetul de campanie al PRM si au decis sa-l urmeze pe Ciontu in noul proiect politic pe care acesta il initiaza. Luni, Corneliu Ciontu va prezenta Biroului Permanent al Senatului cererea de infiintare a grupului parlamentar independent, care va fi format din 14 membri.

Pe linga Ciontu, Anghel Stanciu si cei doi enumerati mai sus, grupului i se alatura cei cinci deputati ai PBND (Dan Mocanescu, Mircia Giurgiu, Olguta Cocrea, Costel Ovidenie si Ion Stoica), dar si inca cinci deputati fosti peremisti: Bogdan Cantaragiu, William Brinza, Alexandru Ciocilteu, Dan Grigore si Daniel Ionescu. "In afara de acest nucleu independent, probabil ca luni, cind vom anunta infiintarea grupului, ni se vor alatura si alti colegi", a spus Ciontu.

Un nou pol popular

Orientarea grupului va fi una popular-crestina. In acest sens, Ciontu a tinut sa aminteasca faptul ca s-a intilnit cu Hans Gert Poettering, liderul grupului PPE din Parlamentul European si ca acesta a fost "incintat" de proiectul initiat de el. Gruparea Ciontu se va alatura Aliantei PPCD (Polul Popular Crestin-Democrat), care cuprinde PBND, aripa politica a BNS si alte trei partide crestin-democrate neparlamentare, PCD (presedinte Silviu Popa), PC (presedinte Viorel Lis) si PPDR (fostul partid al lui Radu Vasile).

Filialele PRM, intre restauratie si revolta

Filialele se prezinta divizate la plenara PRM de astazi, care are ca scop reinstaurarea tribunului. Unele organizatii il sustin pe Vadim Tudor, iar altele si-au exprimat sustinerea pentru ambii lideri, ceea ce, dupa standardele democratice din PRM, este deja un act de rebeliune. Printre sustinatorii tribunului figureaza filialele PRM din Arges, Covasna, Dolj si Bistrita. Pentru acestea, Ciontu este un tradator si Vadim Tudor - singurul lider. Si PRM Hunedoara il considera pe Vadim presedintele partidului. Totusi, presedintele Mircea Nedelcu nu crede ca oamenii lui Ciontu au organizat un puci, deoarece i se pare "prea mult".

Alte organizatii incearca sa impace capra cu varza. Presedintele PRM Timis, Mircea Purceld, a declarat ca va pleda pentru unitatea PRM, afirmind ca exista riscul ca formatiunea sa se scindeze.

Si filiala Alba ar dori sa medieze conflictul. "Stim cu totii ca exista un conflict, dar nu stim cu exactitate care este realitatea. Acest lucru se va discuta la Congresul National, dupa care cu siguranta ne vom creiona o imagine", spune presedintele PRM Alba, Emil Crisan. Seful PRM Bihor se declara "suparat si mihnit". "Nu credeam ca se poate ajunge aici. E foarte greu sa ma conving ca se intimpla ceea ce se intimpla", a declarat Paul Magheru. In schimb, PRM Arad a reactionat radical, declarindu-se "pentru schimbare si pentru Europa".

Presedintele PRM Arad, Gheorghe Feies, ii sustine pe ambii lideri, respectiv Corneliu Vadim Tudor si Corneliu Ciontu, nu vrea revenirea la vechea denumire si cere respectarea statutului. Si presedintele PRM Botosani, Dorin Ciustea, face declaratii dure. "Am reusit inca o data sa ne facem de bafta, spre dezamagirea noastra. Optiunea noastra este aceea pentru un viitor european, si nu pentru trecut. Cine crede ca poate intoarce partidul la ce a fost cindva se insala", a spus el. Ciustea l-a criticat pe deputatul de Botosani Stefan Baban, care si-a manifestat deja sustinerea pentru CV Tudor, pentru ca nu era mandatat de organizatie. La Suceava, fostul deputat Ludovic Abitei a demisionat din partid, criticindu-i pe ambii lideri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.