Liderul PSD, Adrian Nastase, a sustinut, ieri, ca Executivul condus de Emil Boc a fost creat 'pentru ca Traian Basescu sa aiba un 'tap ispasitor' in lunile urmatoare si o viata mai usoara la prezidentialele din 2009'.

“Sunt convins ca presedintele nu se va abate de la traditia pe care el insusi a instituit-o, prin lansarea unui scandal major la inceputul fiecarui an.

De aceea, nu cred ca anul 2009 va fi o exceptie din acest punct de vedere”, a mai precizat Adrian Nastase. In acest context, presedintele Consiliului National al PSD a sustinut ca este sceptic cu privire la perspectivele Aliantei PSD-PD-L. Noul guvern este investit astazi de catre Parlament. Ulterior, potrivit procedurilor, membrii Cabinetului Boc trebuie sa depuna juramantul in fata presedintelui Traian Basescu.

Liderul PSD Adrian Nastase precizeaza pe blogul sau ca isi mentine “scepticismul cu privire la perspectivele acestei formule” (n.r. - guvernul PSD-PD-L).

Nastase sustine ca acest Executiv a fost creat “pentru ca Traian Basescu sa aiba un «tap ispasitor» in lunile urmatoare si o viata mai usoara la prezidentialele din 2009”.

“Sunt convins ca presedintele nu se va abate de la traditia pe care el insusi a instituit-o, prin lansarea unui scandal major la inceputul fiecarui an. De aceea, nu cred ca anul 2009 va fi o exceptie din acest punct de vedere. Dimpotriva. Intrebarea pe care insa nimeni dintre noi nu trebuie sa o uite atunci cand presedintele va incepe sa atace dur guvernul (si pe cei din spatele lui) este urmatoarea:

"Cine este responsabil pentru formarea acestui guvern?". Raspunsul este, evident, Traian Basescu. Daca are nevoie de tapi ispasitori, atunci ar trebui sa ii caute cand se uita dimineata in oglinda.

Responsabilitatea functionarii unui guvern condus de omul favorit al presedintelui si in care tot presedintele si-a numit si ministrul de justitie este foarte clara. Dar, cum il stim cu totii, Traian Basescu va evita, prin orice mijloace sa isi asume clar vreo forma de paternitate pentru actualul parteneriat”, a mai spus Nastase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.