Delegatia liberalilor discuta, incepand cu ora 12.00, cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatile de formare a viitorului Guvern si masurile anticriza, inca de la inceputul discutiilor presedintele si liderul PNL avand un schimb ironic de replici.
Delegatia PNL este condusa de presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu si este formata din Ludovic Orban, Teodor Melescanu, Mircea Ionescu Quintus, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Victor Paul Dobre si Adrian Cioroianu.

Tariceanu a reiterat, la inceputul discutiei, concluziile sedintei conducerii liberale de joi seara, si anume conditia, pentru intrarea la guvernare, referitoare la respectarea programului de crestere economica prezentat de liberali. Intrebat de presedintele Basescu daca este negociabil acest program, Tariceanu a spus ca sunt anumite puncte la care liberalii nu renunta, cum ar fi cota unica sau "alte elemente care sunt deja puse in practica". "Suntem dispusi sa aceceptam si alte lucruri daca sunt inteligente", a afirmat Tariceanu, ceea ce a atras replica presedintelui: "N-am avut senzatia ca portofoliul inteligentei se afla intr-un singur loc". Tariceanu i-a replicat imediat: "Da, dar e intr-o masura buna reprezentata la PNL". Presedintele a dorit sa afle si care este opinia liberalilor in legatura cu justitia, Tariceanu spunand ca nu crede ca "Parlamentul este mecanismul care sa asigure independenta justitiei", dar a subliniind ca ar trebui ca justitia "sa nu se mai faca la televizor", potrivit newsIn.

Tariceanu nu a enumerat printre conditiile la care liberalii nu sunt dispusi sa renunte si pe cea referitoare la desemnarea de catre PNL a viitorului premier.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi seara ca, pentru a intra la guvernare, partidul sau doreste sa primeasca garantii solide ca PNL va avea un rol hotarator la guvernare pentru ca programul sau sa fie pus in aplicare, altminteri este dispus sa intre in opozitie.

"BPC a luat decizia sa mandateze delegatia PNL sa prezinte un punct de vedere care este axat pe urmatoarele elemente. PNL vrea sa respecte mandatul care i-a fost incredintat de alegatori, un mandat bazat pe realizari din perioada 2004-2008, bazat pe principiile fundamentale liberale (...) pe un plan de masuri articulat pentru a preveni efectele crizei economice, planul pe care PNL deja l-a adoptat si l-a pus in practica, de crestere economica si creare de locuri de munca. Pentru ca acest proiect important, aceste principii sa se regaseasca in viitoarea guvernare, PNL are nevoie de o garantie solida ca va putea sa aiba un rol hotarator in aplicarea acestor elemente. Altfel, sigur ca exista solutia care este foarte onorabila de a reprezenta toate aceste lucruri de pe postura de partid de opozitie", a explicat Tariceanu care este mandatul asumat in unanimitate de catre conducerea PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.