PNL era presat joi sa ia o decizie in privinta formarii unei coalitii guvernamentale cu PSD, pentru a se putea prezenta o formula clara la negocierile de la Cotroceni.

Liberalii, care pareau a fi piesa-cheie in negocierile pentru formarea viitorului guvern, bat pasul pe loc, din cauza neintelegerilor interne: o tabara vrea cu PSD, o alta cu PD-L. Varianta intrarii in opozitie, desi neagreata, ramane o optiune.

Primul care a trasat clar granitele negocierilor a fost Dinu Patriciu, fost lider PNL, cunoscut pentru iesirile publice in momentele decisive pentru partid.

'PNL are doua optiuni: sa se duca la guvernare cu PSD sau sa se duca in opozitie. Acestea sunt cele doua optiuni pe care le are - Guvern cu PSD, dar condus de PNL, avand primul-ministru pentru ca sa-si asigure aplicarea unui program liberal sau sa se duca in opozitie si sa astepte sa se termine focul celor doi urmasi ai FSN-ului.

Peste patru ani vor mai fi din nou alegeri, nu se intampla nimic, istoria se scrie incet', a declarat Patriciu intr-o emisiune difuzata de Realitatea TV miercuri seara.

Intrebat pentru cat timp ar trebui sa se guverneze in formula PNL-PSD, liberalul a mentionat ca 'probabil un an, cat dureaza criza'.

La randul lui, vicepresedintele Crin Antonescu a dat de inteles ca negocierile cu PD-L sunt practic imposibile, din cauza 'oportunismului' fostilor frati de Alianta.

'PD-L ramane acelasi partid de oportunisti si pentru care astazi, sau maine, dreapta si stanga nu inseamna nimic, si pentru care singurul interes este acela de a reveni la guvernare cu oricine, in orice conditii si sub orice forma.

Este inca o dovada pentru PNL ca acest partid nu prezinta credibilitatea necesara pentru a fi socotit un partener politic in general si cu atat mai putin un partid de dreapta', a afirmat ieri Antonescu la sediul PNL.

Pozitia lui Antonescu nu este surprinzatoare, el pledand in ultima vreme pentru o guvernare cu PSD. Totusi, la inceputul campaniei electorale, acelasi Crin Antonescu deschidea o usa pentru PD-L, partid pe care-l considera mai apropiat ideologic de PNL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.