Guvernul refuza sa dea explicatii sau sa ia masuri in cazurile Gheorghe Seculici, Aleodor Frincu si Cristian David

Guvernul Tariceanu adopta metoda "Ciocu’ mic". Executivul are explicatii "subtiri" in cazul ministrilor Frincu si David, iar in cazul Seculici tace milc. Vicepremierul Gheorghe Seculici este acuzat ca ar fi facut afaceri de 17 miliarde pe spatele bugetului public, ministrul delegat Cristian David trebuie sa justifice cum a facut o majorare de capital de 100.000 de euro in trei luni, iar cancelarul-sef Aleodor Frincu refuza sa precizeze sub pretextul "confidentialitatii" care este sursa celor peste 3 miliarde de lei cistigati intr-un an.

PNA nu s-a autosesizat in cazul lui Gheorghe Seculici, ruda presedintelui Basescu, desi vicepremierul ceruse chiar el sa fie anchetat. Nici premierul Tariceanu, care anunta ca urmareste indeaproape cazul, n-a luat vreo masura: fie sa dispuna suspendarea lui Seculici pe durata anchetei, fie sa-l demita. Seculici continua sa se apere aruncind cu invective la adresa acuzatorului sau, Mugur Ciuvica, reprezentantul Actiunii Populare, pe care-l califica drept un "personaj bolnav dupa publicitate". Ciuvica l-a acuzat pe vice-premier ca a incasat in ultimii trei ani, prin firma sa Proiect SA, la care Seculici are 48% din actiuni, 17 miliarde lei din contractele incheiate cu Consiliul Local Arad. Ciuvica sustine ca societatea actualului vicepremier a incheiat contracte fara licitatie si pe vremea cind era presedintelui Consiliului Judetean Arad. In replica, vicepremierul afirma ca nu este vorba despre contracte fara licitatie, ci despre "lucrari in continuare, adica lucrari cu mai multe faze, care s-au continuat cu firma Proiect Arad pe baza dreptului de autor".

Guvernul prinde glas in cazul ministrului delegat Cristian David, caruia PSD i-a solicitat sa explice cum a reusit ca, in trei luni, sa mareasca, cu 100.000 de euro, capitalul social al firmei Team International Consult, unde este actionar cu 50%. "Diferenta survine ca urmare a reevaluarii activelor imobiliare detinute de societate, datorate cresterii exponentiale a preturilor pe piata imobiliara", explica Biroul de presa, care mentioneaza ca firma nu a mai desfasurat nici o activitate de anul trecut si ca nu este vorba despre o crestere a capitalului social. Am adresat ministrului citeva intrebari suplimentare, insa pina la inchiderea editiei n-am primit nici un raspuns.

Frincu, credincios "clauzei"

"Aleodor Frincu respecta in continuare clauza de confidentialitate", ne comunica guvernul in privinta sefului cancelariei primului-ministru, care a refuzat sa transcrie tipul de "activitati confidentiale" din care, potrivit declaratiei sale de avere, el si sotia sa au cistigat in ultimul an fiscal peste 3 miliarde de lei. Nici domnia sa nu a dorit sa dea explicatii la intrebari justificate: "De ce sursele de venit sint confidentiale atita vreme cit principiul fundamental al noilor declaratii este cel al transparentei?". Seful cancelariei a refuzat, de asemenea, sa ne explice daca este demnitar platit din bani publici sau angajat in contracte cu firme private.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.