Programele fiscale propuse de principalele partide sunt bazate pe extrapolari ale rezultatelor economice obtinute de Romania inaintea declansarii crizei economice mondiale.

Ofertele fiscale pentru o viitoare guvernare a partidelor sunt destul de sterse in dreptul partidelor de dreapta, ambele mizand pe mentinerea cotei unice de 16%, in timp ce propunerile PSD sunt ceva mai exotice: impozit redus pentru persoanele cu salarii mai mici decat media pe economie si o TVA de 25% pe produsele de lux.

In plus, nici un program nu tine cont de criza economica globala care are deja efecte in Romania, toate propunerile partidelor fiind facute pe baza extrapolarii indicatorilor obtinuti de economie in ultimii ani.

PNL arata in programul de guvernare ca politicile de stanga nu mai pot raspunde adecvat aspiratiilor de dezvoltare ale romanilor, iar tema centrala a politicii fiscale propuse de partid este aducerea Romaniei printre cele mai puternice sapte economii din UE.

Penelistii argumenteaza ca Romania este a saptea tara europeana, din punctul de vedere al populatiei si al teritoriului, si spun ca mentinerea cotei unice si asigurarea libertatii pietei sunt conditiile esentiale pentru dezvoltare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.