Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, recursul PRM impotriva sentintei instantei anterioare de a respinge suspendarea Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, PRM incercand astfel sa amane alegerile pe baza votului uninominal.

Decizia de marti a instantei este definitiva.

PRM a sustinut, in motivele de recurs, ca prima instanta, respectiv Curtea de Apel, ar fi ignorat probele depuse de partid privind probarea existentei unui prejudiciu material si perturbarea grava a functionarii unor autoritati si servicii publice implicate in procesul de organizare a desfasurarii alegerilor, pagube ce ar fi aduse de Hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

De asemenea, PRM a aratat, in motivele de recurs, ca delimitarile pentru trei circumscriptii si pentru circumscriptia din afara granitelor s-ar fi facut in lipsa unei hotarari a comisiei parlamentare, contrar legii. In plus, PRM sustine ca si in celelalte colegii ar fi fost incalcate in repetate randuri hotararile Comisiei Parlamentare.“Aceasta incalcare este evidenta, de notorietate publica, recunoscuta de membrii executivului emitenti ai actului, situatie probata, cu prilejul judecarii fondului, prin acte. Nu exista ratiune de natura a justifica o flagranta incalcare de lege, iar o asemenea incalcare grosiera este – fara indoiala - cel putin o <<indoiala evidenta si puternica>> asupra legalitatii actului administrativ in sensul in care a fost ignorata de instanta”, arata PRM in motivarea recursului impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti in care s-a respins cererea de suspendare a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 25 septembrie solicitarea PRM de suspendare a Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, deoarece partidul nu a facut dovada unui “prejudiciu material viitor si previzibil” si nu a aratat motivele pentru care HG 802/2008 nu ar fi legala, motiveaza instanta.

De asemenea, instanta a mai aratat, in motivare, ca suspendarea unui act administrativ poate fi dispusa numai cu indeplinirea a doua conditii si anume: existenta unui caz bine justificat si necesitatea prevenirii unei pagube iminente, conditii ce nu au fost indeplinite prin actiunea PRM.

Intre timp, Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 28 octombrie, sa trimita la Curtea Constitutionala dosarul in care PRM cere anularea Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, procesul fiind supendat pana la o decizie a CCR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.