Gigi Boeru a pus la cale falsificarea actelor pentru cele doua terenuri pentru care dorea sa obtina ilegal titluri de proprietate, el fiind ajutat de functionari de la taxe si impozite si de la Cadastru, arata magistratii Tribunalului Bucuresti.
De asemenea, Constantinescu Gheorghe, zis Gigi Boeru, si Romeo Ursu, zis si Boerica, ajutati de Stan Nelu, a obtinut de la functionari publici din primarie informatii referitoare la diferite terenuri din Bucuresti, mai arata judecatorii, in motivarea deciziei de arestare a sase dintre cei acuzati ca s-ar fi folosit de documente falsificate pentru transferul unor terenuri.

Astfel, folosindu-se de datele obtinute, cei trei au falsificat documente privind "transferul proprietatii terenurilor catre ei sau persoane interpuse" si, cu sprijinul functionarilor de la impozite si taxe locale, inscriu actele pe numele unui fals proprietar, explica magistratii, dupa verificarea transcrierilor convorbirilor telefonice a proceselor verbale. Totodata, concluziile sunt trase si in urma perchezitiilor la domiciliu, dar si dupa declaratiile unora dintre cei implicati in proces. In urma informatiilor oferite, functionarii primeau, de la Gigi Boeru si Boerica, cadouri si bani.

Totodata, Gigi Boeru si Marian Stanescu, un alt membru al retelei, "s-au inteles sa obtina in mod fraudulos o hotarare judecatoreasca", pe care sa o foloseasca ca titlu de proprietate a unui imobil din Bucuresti cu o suprafata de 300 metri patrati, retin magistratii din interceptarile telefonice de la dosar.
Judecatorii apreciaza ca cei acuzati au avut o atitudine "de usoara batjocura". De exemplu, Gigi Boeru a spus ca interceptarile audio nu sunt reale, sustinand mai intai ca sunt falsificate, pentru ca, mai apoi, sa le spuna judecatorilor ca el, uneori, obisnuieste sa minta la telefon.

Margareta Draghici, care face parte tot din retea, a spus ca este somnambula si uneori nu stie ce vorbeste la telefon, iar Angelica Bente a recunoscut ca a dat informatii, dar a precizat ca nu sunt reale, in timp ce Georgeta Marinica a declarat ca nu stie cine a vorbit la telefonul ei. Singurii care si-au recunoscut faptele sunt Oancea Ilisei si Marius Braniscan, care au descris in detaliu participarea lor si beneficiile primite. De aceea, cei doi nu au fost arestati si au doar obligatia de a nu parasi tara, respectiv localitatea, se mai arata in motivarea deciziei de arestare.

De asemenea, Nicoleta Mirea a fost lasata in libertate, cu obligatia de a nu parasi localitatea, pentru ca este foarte bolnava.

Pentru ceilalti sase, Tribunalul Bucuresti a dat mandate de arestare pentru 30 de zile, motivand ca, desi unii dintre ei nu au dosar penal, sunt functionari publici si sanctionarea lor trebuie sa schimbe "ideea ca pot cumpara sau trafica anumite servicii, care a devenit un flagel pentru societatea romaneasca".
In timpul sedintei de judecata, dupa expirarea mandatului de arestare, Romeo Ursu a plecat pentru ca i s-a facut rau.

Dupa ce s-a emis mandat de arestare pe numele lui, Romeo Ursu nu a mai fost gasit de politisti, acasa sotia spunand ca nu stie unde este.

Gheorghe Constantinescu, Stan Nelu, Nicoleta Mirea, Georgeta Marinica, Gabriela Angelica Bente si Margareta Draghici, pe numele carora s-a decis mandat de arestare pe 30 de zile au declarat recurs in sala de judecata. Recursul va fi judecat la Curtea de Apel.

Reamintim ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au cerut, miercuri, judecatorilor Tribunalului Bucuresti emiterea de mandate de arestare pentru 9 dintre cele 15 persoane cercetate pentru escrocherii imobiliare.

La Tribunal au fost dusi Gabriela Angelica Bente (functionar public la Directia Impozite si Taxe Locale Sector 1), Marius Cristian Braniscanu (functionar public la Primaria Municipiului Bucuresti), Margareta Draghici ( functionar public la Directia Impozite si Taxe Locale Sector 2), Nicoleta Mirea (functionar public la Directia Impozite si Taxe Locale Sector 1), Georgeta Marinica (functionar public la Oficiul Cadastru si Publicitate Imobiliara sector 2), Gheorghe Constantinescu (zis Gigi Boeru), Romeo Ursu (zis Boerica), Nelu Stan si Mugurel Onica Iliesei.

Mai sunt cercetate, in stare de libertate, alte sase persoane.

Membrii retelei condusa de Gigi Boeru si functionarii publici retinuti marti de procurori au incercat sa intre in posesia a doua terenuri situate in sectorul 1 si unul in Tunari, actele retinute la perchezitii aratand ca voiau si un teren din parcul Herastrau, au declarat surse judiciare.

Totodata, in urma perchezitiilor, au fost ridicati mai multi saci cu acte privind terenuri, imobile, dar si amenzi si acte ale unor persoane.

Functionarii publici retinuti de procurori au declarat ca aveau aceste acte la domiciliu, deoarece nu se incadrau in orele de program, volumul de munca fiind foarte mare, astfel ca erau nevoiti sa rezolve multe dintre problemele institutiei acasa.

Conform Parchetului Capitalei, exista probe care arata ca in perioada 2007-2008, cei 15 s-au asociat in vederea savarsirii unor infractiuni de inselaciune. Practic, functionarii publici le-au furnizat, in schimbul unor sume de bani, celorlalti cercetati, informatii despre situatia juridica a unor terenuri, pentru ca acestia din urma sa intocmeasca acte de proprietate false in vederea instraina~rii acestora.

Prin depistarea inculpatilor, se specifica intr-un comunicat remis Agentiei NewsIn de catre Parchetul Capitalei, faptele de inselaciune au ramas in faza de tentativa, evitandu-se, astfel, producerea unui prejudiciu deosebit de grav.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.