Premierul Tariceanu a declarat vineri ca va propune partidelor, sindicatelor si patronatelor crearea unui grup de lucru care sa elaboreze un set de principii care sa stea la baza legii salarizarii bugetarilor, urmand ca acestea sa fie stipulate intr-un memorandum ce urmeaza sa fie semnat de partide.
"Sarcina grupului este ca, pana la alegeri, sa elaboreze un set minimal de principii care sa stea la baza legii salarizarii bugetarilor, printre care va figura corelarea cresterii salariilor cu performanta economica. Obiectivul este elaborarea unui memorandum care sa fie semnat de partidele politice parlamentare", a declarat Tariceanu, informeaza NewsIn.

Din grupul de lucru urmeaza sa faca parte si reprezentanti ai structurilor asociative ale administratiei locale si specialisti din ministerele Finantelor si Muncii. Prima intalnire a grupului este programata pentru miercuri, 22 octombrie.

Tariceanu spune ca a constatat cu "neplacuta surprindere" ca, dintre reprezentantii partidelor prezenti la discutiile pe tema legii salarizarii, doar cei ai PD-L au refuzat sa faca parte din grupul de lucru propus de Guvern pentru intocmirea legii salarizarii bugetarilor. "Nu pot decat sa iau nota de aceasta pozitie. (...) Cezar Preda a venit la intalnire ca sa faca declaratii politice si putina campanie", a declarat Tariceanu, acuzand PD-L de lipsa de responsabilitate.

De asemenea, Tariceanu a declarat ca ii "deplange" pe cei care vor guverna in conditiile unor majorari salariale exagerate, acordate in timpul crizei economice mondiale, referindu-se la decizia partidelor parlamentare de a sustine in continuare majorarea salariilor profesorilor cu 50%.

"Eu nu am vrut sa conving partidele sa renunte pentru ca nu am in acest sens un rol, eu ca prim-ministru. Fiecare partid are propria sa agenda si propria sa responsabilitate", a afirmat Tariceanu la finalul intrevederii cu reprezentantii partidelor parlamentare.

"Consider ca nu este normal ca actualul Guvern sa angajeze politici salariale pentru viitorul Executiv, in numele unei viitoare majoritati care nu stim cum se va putea configura. (...) Consider ca asa este corect din partea mea, sa nu iau o decizie care sa greveze viitorul guvern si viitoarea majoritate prin anumite politici salariale si economice foarte grele", le-a spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.