Liderul PSD Mircea Geoana a declarat joi ca politicienii de dreapta din Romania, exponentii capitalismului salbatic, sunt incapabili sa-si asume un proiect de dezvoltare, fiind preocupati doar de automobile si tricotat si l-a comparat pe premierul Tariceanu cu banca falimentara Lehman Brothers.

Geoana a spus, in deschiderea Zilei Dezvoltarii Socialiste, ca guvernantii romani de dreapta sunt parte a scenariului esecului mondial al capitalismului, apreciind ca acestia nu mai au niciun fel de viitor si marcand totodata "capitalismul salbatic" din societatea romaneasca, "efect al unui nefiresc curent impus de la Washington".

"Cei care reprezinta partidele de dreapta seamana mai degraba cu acest capitalism salbatic care a dominat drumul Romaniei, efect al acestui nefiresc curent de la Washington care a impus si aici un anumit curent. Domnul Theodor Stolojan seamana mai degraba cu Fondul Monetar International, iar domnul Calin Popescu-Tariceanu cu Banca Lehman Brothers, sunt la fel de demodati ca si sistemul neoliberal", a declarat liderul social-democrat.

Mircea Geoana a spus ca liderii de dreapta din Romania nu sunt preocupati decat de "automobile, tricotat si cusut de butoniere", iar PD-L si PNL sunt incapabile de a-si asuma un proiect de dezvoltare, spre deosebire de PSD, singurul partid "care nu considera o ciudatenie sau un moft proiect amplu de dezvoltare pentru Romania".

Pentru a avea un proiect de dezvoltare, posibilul viitor premier a aratat ca este necesara o strategie de reducere a decalajelor, la care sa se adauge o strategie de crestere a competitivitatii. "Trebuie sa reinventam statul, nu sa clamam ca statul nu mai are ce cauta in societate", a spus presedintele PSD.

Geoana l-a laudat pe Ion Iliescu, pe care l-a caracterizat drept "singurul politician din Romania care a militat in mod constant pentru o politica de dezvoltare durabila" si care a elaborat si o strategie in acest sens in perioada ultimului sau mandat de presedinte al Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.