"Cum se castiga alegerile in era digitala?" este intrebarea care se gaseste zilele acestea pe buzele tuturor. Elena Udrea a gasit raspunsul. Daca va fi si cel corect, ramane de vazut.
Despre blogging, comunicarea directa cu electoratul, despre relatia nu foarte prietenoasa cu jurnalistii si colegii politicieni, ne vorbeste una dintre cele mai active personalitati politice din mediul online, Elena Udrea.

  • Rep.: In ce fel s-a schimbat relatia cu publicul din momentul in care ati avut blog?
  • Elena Udrea: Cel putin din punctul meu de vedere, eu am perceput-o ca fiind mult mai pozitiva. Aceasta pentru ca reactiile celor care imi viziteaza blogul si care sunt cititori fideli sunt de natura a-mi da incredere in genul acesta de contact, contactul direct, nemediat cu oamenii. Eu cred ca am avut de castigat prin promovarea imaginii mele prin acest blog.

  • Rep.: Cat de important este pentru un politician sa isi construiasca o imagine pe care sa o arate publicului asa cum vrea el?
  • Elena Udrea: Politicianul este o persoana publica, iar performantele sale electorale depind de imaginea pe care o au oamenii despre politician. Un politician trebuie sa fie un om care sa prezinte incredere, un om pe care cetatenii sa il vada ca pe cineva care ii poate reprezenta. Si asta inseamna ca e foarte important, sau pentru mine este foarte important ca oamenii sa aiba o imagine corecta despre mine ca politician. Sigur, asa cum cred eu ca sunt ca om, ca persoana publica. E foarte important ca eu sa fiu cea care vorbeste despre mine, inainte ca spusele celorlalti despre mine sa ajunga la oameni.

  • Rep.: Credeti ca discursul Elenei Udrea de pe blog este mult mai sincer, mult mai personal decat felul in care il transmit jurnalistii?
  • Elena Udrea: Bineinteles, de aceea am simtit nevoia sa fac acest blog, sa adopt si acest mod de comunicare, pentru ca mi-am dat seama ca perceptia celor din jur despre mine este total diferita de ceea ce eu cred. Am considerat ca este bine sa vorbesc eu, prin acest mijloc oamenilor, despre lucrurile pe care le gandesc, lucrurile pe care le fac.

  • Rep.: De ce credeti ca majoritatea jurnalistlor au avut o reactie negativa fata de prezenta inedita in emisiunea doamnei Dragotescu (n.r. episodul in care Elena Udrea a tricotat in direct la Realitatea TV)?
  • Elena Udrea: Am depasit demult etapa in care sa ma gandesc de ce jurnalistii au o reactie negativa cam la tot ce fac eu de 4 ani de zile. Cred ca daca i-ati intreba pe ei si v-ar raspunde, as fi si eu curioasa sa aflu. Realmente, nu m-a interesat. A fost un gest asumat, nu a fost o idee pe care am vrut sa o induc. Sunt convinsa ca multi au inteles gestul pe care l-am facut dar au vrut sa vorbeasca si s-au prefacut ca nu inteleg. Eu cred ca genul acesta de situatii mi le-as asuma oricand si cred ca sunt gesturi care, facandu-le ma reprezinta.

  • Rep.: Sunteti printre putinele femei din politica romaneasca care are si vizibilitate in spatiul public. Transmiteti si mesaje feministe in acest mediu dominat de sexul tare?
  • Elena Udrea: M-am ferit de astfel de mesaje. Am plecat de la ideea unui parteneriat corect intre femei si barbati si am plecat de la ideea ca nici discriminarea pozitiva nu este de dorit. Nu vreau mai multe drepturi in politica, nu vreau mai multe avantaje pentru ca sunt femeie, vreau doar tratament egal si intotdeauna, atunci cand am avut ocazia sa dau astfel de mesaje am dat mesaje pentru un parteneriat echitabil si nu pentru drepturi mai multe in favoarea femeilor din politica.

  • Rep.: Totusi, politicienii nostrii sunt destul de incisivi la adresa Elenei Udrea...
  • Elena Udrea: Cred ca nici eu nu sunt foarte draguta, asa ca ii inteleg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.