Catalin Avramescu spune despre PD-L, partid in numele caruia urma sa candideze pentru un mandat de parlamentar, ca nu se deosebeste prea mult de restul formatiunilor, avand "o colectie de oligarhii", consilierul de stat de la Cotroceni exprimandu-si astfel dezamagirea fata de democrat-liberali, potrivit NewsIn.
Intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, consilierul de la Palatul Cotroceni explica gestul sau de a renunta la candidatura dupa compromisul facut de PD-L cu presedintele PRM, si acuza faptul ca, in Romania, functiile inalte sunt terfelite si atribuite unor personaje politice mai mult decat discutabile.

Pe fondul acestei nemultumiri, Avramescu se lanseaza in critici destul de dure la adresa democrat-liberalilor, sugerand ca nu este prea mare diferenta intre PD-L si alte formatiuni politice, sub aspectul moralitatii. "Marea mea problema este ca toate partidele trateaza functiile publice ca pe proprietati personale, impartite de sefii lor la restaurant, la pachet cu limuzine, case de vacanta si bodyguarzi de la SPP. Speram ca PD-L se va delimita de acest gen de practici. (...) Eu n-am o rafuiala de partid, n-am lucruri fundamentale sa reprosez cuiva. Am cunoscut in PD-L oameni admirabili, mai ales in organizatia Prahova, dintr-un altfel de aluat. Problema e ca viata politica e dominata de un gen de oligarhie care se gandeste numai la propriile interese. Sunt in general amici, nu-si scutura craca unii altora", comenteaza consilierul prezidential.

Intrebat daca exista oligarhii si in PD-L, Avramescu spune ca "acolo e o colectie de oligarhii", "unii au paduri, altii alte afaceri, sunt mai multi". "In toate partidele exista. Avem partidul omului cu Antena, al omului cu canistra de benzina, al omului cu batele pentru mineri…", mai declara el.

Avramescu a reluat ideea potrivit careia s-a retras din cursa electorala intrucat a dorit sa se delimiteze de intelegerea dintre PD-L si PRM, dar si pentru ca este "socat" sa vada ca un personaj precum C.V.Tudor este creditat de politiceni. "Eu raman socat sa vad ca un asemenea personaj, o prezenta profund descalificanta intr-o democratie, este confirmat intr-o pozitie atat de inalta in statul roman. Inainte de a vedea daca negocierile sunt sau nu morale, se ridica problema daca demnitatile statului roman pot fi tarate in noroi si atribuite unor oameni ca Vadim Tudor. Niciun partid si niciun lider nu are dreptul sa faca intelegeri in detrimentul statului roman. (...) Nu stiu ce calcule si-au facut. Functiile politice nu pot fi date unor lunatici care nu au nimic de-a face cu democratia. Cu o zi inainte, Vadim Tudor declara ca e buna dictatura. Si apoi sa te duci sa te intelegi cu acelasi Vadim Tudor? Eu nu arat cu degetul catre un partid sau un grup de lideri, ci catre toata lumea care ramane impasibila la asa ceva. Nu exista vreo circumstanta atenuanta“, a mai comentat el.

"Sa zicem ca au dreptate, sa fie extrem de profitabila aceasta intelegere, sa aduca PD-L la 67%, dar acest lucru nu scuza un partid care accepta asa ceva. Inteleg ca politica este arta compromisului, insa in acest eveniment vad compromisul, dar nu vad arta", conchide Avramescu.

PD-L i-a cedat lui C.V. Tudor postul de vicepresedinte al Senatului, pe care PC refuzase sa i-l ofere. Democrat-liberalii au obtinut la schimb doua posutri de secretari in structura de conducere a Parlamentului, insa surse parlamentare declarau pentru NewsIn ca PD-L a obtinut de fapt sprijinul PRM pentru motiunile pe care acesta doreste sa le depuna.Imediat dupa incheierea acordului dintre PD-L si PRM, Catalin Avramescu a anuntat ca nu va mai candida pentru un mandat de parlamentar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.