Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, a declarat intr-o conferinta de presa, ca este onorat de faptul ca a fost nominalizat ca posibil premier din partea PD-L, dar a precizat ca nu este interesat deocamdata de aceasta functie, transmite corespondentul NewsIn.
Flutur a spus ca nu vrea sa fie desemnat candidatul PD-L pentru functia premier deoarece in partid exista „suficiente personalitati” potrivite pentru aceasta functie, adaugand ca el intentioneaza sa-si duca la bun sfarsit mandatul de presedinte al CJ. "Ma tin de mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Suceava. Ma onoreaza ca am fost si eu unul dintre cei nominalizati, dar incerc sa ma tin de acest mandat pe care mi l-au incredintat sucevenii”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai spus ca persoana care va fi nominalizata de PD-L pentru functia de premier trebuie sa aiba mai multe calitati, printre care experienta, credibilitate si "recunoasterea de catre partid".

Presedintele PD-L Emil Boc a declarat luni, dupa sedinta conducerii democrat-liberale, ca Theodor Stolojan este una dintre "solutiile" PD-L pentru functia de premier, insa nominalizarea pentru acest post va fi urmare a unei "decizii de echipa". "Orice lider PD-L poate avea bastonul de premier in ranita, unul va fi sustinut insa si dupa ce vom lua aceasta decizie in partid si validata de Conventie (n.r. Conventia Nationala), evident ca il vom informa pe presedintele Romaniei", a declarat, luni, liderul PD-L, Emil Boc, care a precizat ca persoana desemnata va fi sustinuta de intregul partid.

Presedintele PD-L a evitat sa spuna daca Theodor Stolojan se bucura la aceasta ora de sprijinul intregului partid. "Oricare dintre liderii consacrati ai partidului pot ocupa postul de premier. (...) M-am referit la liderii care conduc in acest moment partidul, de la Boc, Videanu, Stolojan, Flutur sau Blaga", a mai spus presedintele PD-L.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.