The Manhattan Transfer va implini curand patruzeci de ani de activitate muzicala, cei patru membri pregatind pentru aceasta aniversare o compilatie care va cuprinde piese inregistrate de-a lungul timpului dar care nu au mai fost incluse pe niciun alt album, fiind pastrate in arhiva.

Pana la aparitia pe piata a acestui nou material discografic, trupa sarbatoreste cele patru decenii de cariera cu o noua premiera: primul concert in Romania, care va avea loc luna aceasta, pe 11 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Desi aflata tot timpul in turnee, trupa The Manhattan Transfer planuieste celebrarea celor patruzeci de ani de cariera artistica printr-un proiect muzical de anvergura care va cuprinde lansarea unei compilatii alcatuita atat din melodii noi cat si din piese mai vechi, programate sa intre de-a lungul anilor pe diferite albume, fara ca acest lucru sa se si intample.

Pana in momentul lansarii acestei compilatii, membrii trupei pastreaza secretul asupra pieselor ce vor fi incluse pe material, singura surpriza dezvaluita in avans fiind o partitura celebra, cantata de Artie Shaw la clarinet, alaturi de orchestra sa, "The Man I Love”, reinterpretata de The Manhattan Transfer alaturi de basistul Ray Brown care a colaborat cu artisti precum Dizzy Gillespie, Ella Fitzgerald sau Diana Krall.

Totul se afla momentan la stadiul de proiect, cei patru membri planuind lansarea compilatiei in cursul anului 2012, dupa incheierea actualului turneu international, care a ajuns in urma cu cateva zile si pe continentul european, debutand cu un concert in Suedia, urmat de reprezentatii in Austria, Finlanda, Bulgaria, Italia si bineinteles Romania.

The Manhattan Transfer este fara indoiala una dintre trupele reprezentative ale jazz-ului, reusind sa ramana fidela genului muzical care i-a adus de-a lungul celor patru decenii nenumarate satisfactii profesionale, fiind si astazi una dintre cele mai apreciate prezente pe scena internatioanala.

  • Biletele pentru concertul din 11 noiembrie sunt disponibile la mai multe categorii de pret – 85, 105, 135, 165 sau 205 lei, putand fi achizitionate online pe www.myticket.ro, din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului.

Citeste si:
Concertul The Manhattan Transfer isi schimba data
Concertul The Manhattan...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.