In premiera in Romania, Color il aduce pe 22 iulie la The Silver Church Club pe legendarul artist Grandmaster Flash.

Joseph Saddler, american de origini caraibiene, este cu siguranta unul dintre cele mai cunoscute si apreciate nume de pe scena hip-hop-ului si nu numai. Cunoscut sub numele de Grandmaster Flash, unul dintre membri fondatori ai hip hop-ului, cu o cariera de peste 30 de ani, artistul de origine Americana este primul DJ care a folosit platanele ca pe instrumente muzicale, ajungand sa faca, practic, “muzica din muzica” si sa duca DJing-ul la rang de arta.

Copilaria lui Joseph s-a consumat in Bronx in jurul discurilor parintilor sai. In adolescenta a studiat inginerie si electronice in timp ce a inceput sa mixeze la diferite petreceri din cartier. Alti cativa ani dupa, experimentand, a ajuns sa dezvolte tehnica de “cutting” pana cand a adus-o in forma de “scratch”, asa cum este cunoscuta acum. In 1981 lanseaza The Official Adventures of Grandmaster Flash, prima piesa cu scratch-uri.

Retail jobs

Astazi, vizionarul artist este recunoscut international ca parinte al hip-hop-ului atat pentru ceea ce a facut din punct de vedere tehnic cat si pentru release-urile sale, in special cele in formula Grandmaster Flash and The Furious Five, una dintre primele trupe de rap si, cu siguranta, una dintre cele mai apreciate din intreaga istoria muzicii.

Grandmaster Flash and the Furious Five este prima trupa de hip-hop introdusa in Rock & Roll Hall of Fame, muzeu care l-a si premiat recent pe Flash cu Gold Record si Life Time Acheivement Award in recunostinta pentru contributia adusa muzicii pe care o reprezinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.